Η Νέα Υόρκη ζητά 35 εκατ. δολάρια για τα μέτρα ασφαλείας στον Πύργο Τραμπ
Η πόλη της Νέας Υόρκης αναμένεται να ζητήσει από την αμερικανική κυβέρνηση να αντλήσει έως και 35 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να καλύψει το κόστος των μέτρων ασφαλείας για τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε τη Δευτέρα ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο. Η παρουσία Τραμπ στον ουρανοξύστη έπειτα από τις προεδρικές εκλογές έχει προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση και αγανάκτηση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Νέας Υόρκης.
Η πόλη της Νέας Υόρκης αναμένεται να ζητήσει από την αμερικανική κυβέρνηση να αντλήσει έως και 35 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να καλύψει το κόστος των μέτρων ασφαλείας για τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε τη Δευτέρα ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του μετά τη νίκη στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στο διαμέρισμα του στον ουρανοξύστη Τραμπ στο κέντρο του Μανχάταν, αναγκάζοντας την αστυνομία της πόλης να συνεργάζεται με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για την λήψη ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας σε μία από τις πλέον πολυσύχναστες περιοχές της πόλης.
Ο μεγιστάνας χρησιμοποίησε τον ουρανοξύστη για χρόνια ως πρωταρχική του κατοικία του και κεντρικά γραφεία των επιχειρήσεων του. Η παρουσία του εκεί έπειτα από τις προεδρικές εκλογές έχει προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση και αγανάκτηση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Νέας Υόρκης.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επισήμανε πως θα έστελνε τη Δευτέρα επιστολή προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ζητώντας την άντληση ομοσπονδιακών κονδυλίων για να καλυφθούν τα έξοδα των μέτρων που έχουν ληφθεί για την ασφαλεία του Τραμπ έως τις 20 Ιανουαρίου, όταν ο μεγιστάνας θα ορκιστεί 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον.
Η κατάσταση είναι «πραγματικά ασυνήθιστη», τόνισε ο Ντε Μπλάζιο στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας πως θα συναντηθεί με μέλη της κυβέρνησης Ομπάμα και με βουλευτές αυτή την εβδομάδα για να ασκήσει πιέσεις προς την εκπλήρωση του αιτήματος.
Έπειτα από την ορκωμοσία Τραμπ, ο Ντε Μπλάζιο σημείωσε πως θα συνεργαστεί με την νέα κυβέρνηση για να διασφαλίσει ότι η πόλη θα αποζημιωθεί καταλλήλως για τα μέτρα ασφαλείας που σχετίζονται με τον ουραξονύστη του νέου προέδρου.
Όπως τόνισε, έχει ήδη συνομιλήσει για το θέμα με τον υποψήφιο υπουργό Οικονομικών της νέας κυβέρνησης, Στιβ Μνούτσιν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι θα επιστρέψουν τα χρήματα στους οπαδούς που ταξίδεψαν στη Νορβηγία!
- Δανία: Συνεχίζεται η ανάπτυξη στρατού στη Γροιλανδία – Η Σλοβενία στέλνει στο νησί δύο αξιωματικούς
- Νέος πρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ο κ. Κ. Κουτσόπουλος
- Συρία: Κίνδυνος να καταρρεύσει η εκεχειρία – Η Δαμασκός κατηγορεί τους Κούρδους ότι σκότωσαν στρατιώτες
- Ισπανία: Μεταλλικό κομμάτι που βρέθηκε κοντά στο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων ίσως βοηθήσει τους ερευνητές
- Τεντόγλου: Το Σάββατο (24/1) στην Παιανία η πρεμιέρα του για το 2026
