Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Άγκαθα Κρίστι θα έπαιρνε έμπνευση από αυτή την εικόνα

Η Άγκαθα Κρίστι θα έπαιρνε έμπνευση από αυτή την εικόνα

Η Ιταλία μπήκε για άλλη μία φορά σε κατάσταση πολιτικής κρίσης με την παραίτηση του πρωθυπουργού. Βλέποντας πιο... συνολικά τα πράγματα, οι χρήστες του ιταλόφωνου Διαδικτύου διαδίδουν μία φωτογραφία που θεωρούν ότι απεικονίζει το κλίμα «πτώσης ηγετών»: Της βάζουν συνήθως τίτλο «οι Πέντε του Αννόβερου», και βλέπουν μόνο έναν (δηλαδή, μία) να στέκεται ακόμη...

Η Ιταλία μπήκε για άλλη μία φορά σε κατάσταση πολιτικής κρίσης με την παραίτηση του πρωθυπουργού. Βλέποντας πιο… συνολικά τα πράγματα, οι χρήστες του ιταλόφωνου Διαδικτύου διαδίδουν μία φωτογραφία που θεωρούν ότι απεικονίζει το κλίμα «πτώσης ηγετών»: Της βάζουν συνήθως τίτλο «οι Πέντε του Αννόβερου», και βλέπουν μόνο έναν (δηλαδή, μία) να στέκεται ακόμη…

H φωτογραφία τραβήχτηκε στις 25 Απριλίου στο Αννόβερο από την επίσημη φωτογραφική ομάδα του Λευκού Οίκου. Ήδη το μεσημέρι της Δευτέρας, έχει διαδοθεί στα ιταλικά κοινωνικά δίκτυα σε τέτοιο βαθμό που έχει γίνει θέμα στην Corriere και την Repubblica.

Απεικονίζει τους εξής ηγέτες να έχουν μία χαλαρή συνομιλία στον πύργο Χέρενχαουζεν: Τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

Τι ακολούθησε είναι γνωστό. Ο Κάμερον παραιτήθηκε ένα μήνα μετά, μετά το δημοψήφισμα που έφερε Brexit. Ο Ομπάμα ούτως ή άλλως θα έφευγε, όμως η αποχώρησή του θεωρείται (ποιητική αδεία) σύμβολο της έλευσης Τραμπ αντί της «επιλογής του Ομπάμα» Χίλαρι Κλίντον.

Ο Ολάντ παραμένει μεν φυσικά στην προεδρία, όμως προ ημερών ανακοίνωσε πως τελικά δεν θα βάλει ξανά υποψηφιότητα (κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί με κανέναν Γάλλο πρόεδρο στο τέλος της πρώτης θητείας του). Η συνέχεια με τον Ρέντσι είναι γνωστή.

Μόνη που είναι ακόμη κυρίαρχη πολιτική φιγούρα στη χώρα της είναι η Μέρκελ. Ακόμη κι αυτή πάντως, μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες δεν ήταν σίγουρο ότι θα έβαζε υποψηφιότητα στις εκλογές του φθινοπώρου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024