Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευχαριστημένος με μία πιο «ανοιχτή» στάση των ΗΠΑ στη Ρωσία ο ιταλός ΥΠΕΞ

Ευχαριστημένος με μία πιο «ανοιχτή» στάση των ΗΠΑ στη Ρωσία ο ιταλός ΥΠΕΞ

Περισσότερο «ευχαριστημένος», παρά ανήσυχος δηλώνει ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλιόνι στο ενδεχόμενο μίας πιο «ανοιχτής» στάσης των ΗΠΑ στη Ρωσία. Επαναλαμβάνοντας επί της ουσίας τις δηλώσεις του μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και το όφελος της Ιταλίας από μία εξομάλυνση των σχέσεων ΗΠΑ - Ρωσίας, ο Τζεντιλιόνι τόνισε ότι και ο γερμανός ομόλογός του στηρίζει από καιρό μία πιο ισχυρή δέσμευση με τη Ρωσία.

Περισσότερο «ευχαριστημένος», παρά ανήσυχος δηλώνει ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλιόνι στο ενδεχόμενο μίας πιο «ανοιχτής» στάσης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρωσία. Επαναλαμβάνοντας επί της ουσίας τις δηλώσεις του μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και το όφελος της Ιταλίας από μία εξομάλυνση των σχέσεων ΗΠΑ – Ρωσίας, ο Τζεντιλιόνι τόνισε ότι και ο γερμανός ομόλογός του στηρίζει από καιρό μία πιο ισχυρή δέσμευση με τη Ρωσία.

«Εάν καταφέρουμε να έχουμε μία καλύτερη σχέση με τον πρόεδρο Πούτιν χωρίς να υποχωρήσουμε στις αρχές μας, αυτό θα είναι όφελος για την Ιταλία», είχε σχολιάσει στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών μετά την εκλογή του Τραμπ.

Αν και τότε είχε δηλώσει ότι το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών τον εξέπληξε και πως σε κάθε περίπτωση ήλπιζε σε διαφορετικό αποτέλεσμα, ο Τζεντιλιόνι επανήλθε στο ζήτημα την Τρίτη από το βήμα του φόρουμ εξωτερικής πολιτικής που διεξάγεται στο Βερολίνο, για να τονίσει ότι θα καλωσόριζε μια πιο «ανοικτή» προσέγγιση της Ρωσίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες υπό τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον ιταλό υπουργό μάλιστα, και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, υποστηρίζει από καιρό μια πιο ισχυρή δέσμευση με τη Ρωσία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024