Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αεροπορικές τραγωδίες με ομάδες ποδοσφαίρου που συγκλόνισαν

Αεροπορικές τραγωδίες με ομάδες ποδοσφαίρου που συγκλόνισαν

Η αεροπορική τραγωδία που συγκλονίζει τη Νότιο Αμερική και το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο ξύπνησε τις μνήμες από παλαιότερα αεροπορικά δυστυχήματα με ομάδες ποδοσφαίρου. Oρισμένες έφτασαν μέχρι και τη Μεγάλη Οθόνη.

Η αεροπορική τραγωδία που συγκλονίζει τη Νότιο Αμερική και το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο ξύπνησε τις μνήμες από παλαιότερα αεροπορικά δυστυχήματα με ομάδες ποδοσφαίρου. Τα θυμίζουν τα ισπανικά ΜΜΕ.

Στις 4 Μαΐου 1949 το αεροπλάνο που μετέφερε την ομάδα του Τορίνο έπεσε στα περίχωρα της πόλης, κοντά στη Βασιλική της Σουπέργκα. Σκοτώθηκαν 31 άτομα, μεταξύ αυτών και 18 παίκτες της ομάδας.

Στις 6 Φεβρουαρίου 1958 η πτήση της British European Airways που επέστρεφε από το Βελιγράδι με τους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ έπεσε σε καταιγίδα την ώρα που προσπαθούσε να απογειωθεί από το Μόναχο.

Από τους 44 επιβάτες, οι 23 έχασαν τη ζωή τους. Μεταξύ αυτών, ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο και δημοσιογράφοι.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 1969 το αεροπλάνο που μετέφερε την ομάδα The Strongest της Βολιβίας έπεσε στις Άνδεις. Σκοτώθηκαν 74 άτομα.

Στις 13 Οκτωβρίου 1972 σημειώθηκε μία από τις πλέον γνωστές αεροπορικές τραγωδίες. Αεροπλάνο που είχε αναχωρήσει από την Ουρουγουάη με προορισμό τη Χιλή έπεσε στις Άνδεις. Μεταξύ των επιβατών ήταν και μέλη της ομάδας ράγκμπι Old Christians.

Ομάδα 16 ατόμων κατάφερε να επιβιώσει σε δύσκολες συνθήκες για 72 ημέρες, ενώ αποκαλύφθηκαν και περιπτώσεις κανιβαλισμού…

Στις 8 Δεκεμβρίου 1987 αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Περού που μετέφερε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Alianza έπεσε στον Ειρηνικό. Σκοτώθηκαν 43 επιβάτες, επέζησε ο πιλότος.

Στις 27 Απριλίου 1993 αεροπλάνο που μετέφερε την Εθνική της Ζάμπια έπεσε στον Ατλαντικό. Είχε προορισμό τη Σενεγάλη για αναμέτρηση των Εθνικών ομάδων, εν όψει του Μουντιάλ του 1994. Σκοτώθηκαν και οι 30 επιβαίνοντες.

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024