Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: Ναι, πολλοί ψήφισαν παράνομα στις εκλογές -και ψήφισαν την Κλίντον...

Τραμπ: Ναι, πολλοί ψήφισαν παράνομα στις εκλογές -και ψήφισαν την Κλίντον…

Έχοντας απορρίψει τα περί επανακαταμέτρησης ψήφων, ο Ντόναλντ Τραμπ περνά σε άλλο επίπεδο τη συζήτηση για τις φερόμενες παρατυπίες στις αμερικανικές εκλογές: Όχι μόνο «εκατομμύρια» ψήφισαν παράνομα, ισχυρίζεται -χωρίς να δίνει αποδείξεις- ο εκλεγείς πρόεδρος, αλλά εκείνοι που ψήφισαν «παράνομα» ψήφισαν... την Κλίντον, λέει.

Έχοντας απορρίψει τα περί επανακαταμέτρησης ψήφων, ο Ντόναλντ Τραμπ περνά σε άλλο επίπεδο τη συζήτηση για τις φερόμενες παρατυπίες στις αμερικανικές εκλογές: Όχι μόνο «εκατομμύρια» ψήφισαν παράνομα, ισχυρίζεται -χωρίς να δίνει αποδείξεις- ο εκλεγείς πρόεδρος, αλλά εκείνοι που ψήφισαν «παράνομα» ψήφισαν… την Κλίντον, λέει.

Η Τζιλ Στάιν, υποψήφια των Πράσινων στις προεδρικές εκλογές, ζητά επανακαταμέτρηση των ψήφων στο Ουισκόνσιν και εσχάτως το αίτημα υποστήριξε και η Χίλαρι Κλίντον. Ο Τραμπ πέρασε στην αντεπίθεση, βομβαρδίζοντας στο Twitter «υπενθυμίσεις» πως η Κλίντον καλούσε σε σεβασμό του εκλογικού αποτελέσματος.

Στη συνέχεια ωστόσο, ο εκλεγείς πρόεδρος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα: Υποστήριξε πως θα είχε κερδίσει την λαϊκή ψήφο αν χιλιάδες δεν είχαν ψηφίσει παράνομα -εννοείται, την Κλίντον.

Ο Τραμπ εξελέγη επειδή επικράτησε στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων, στο οποίο οι Εκλέκτορες κατανέμονται στον κάθε υποψήφιο ανάλογα με τις πολιτείες στις οποίες επικράτησε (ο πρώτος σε κάθε πολιτεία παίρνει όλους τους εκλέκτορές της).

Η εικόνα στο κολλέγιο των Εκλεκτόρων δεν συνάδει πάντοτε με το ποιος υποψήφιος πήρε τις περισσότερες ψήφους σε όλη την επικράτεια: Το δεύτερο συνήθως ονομάζεται «λαϊκή ψήφος», και σε αυτές τις εκλογές τη λαϊκή ψήφο την κέρδισε η Κλίντον. Πήρε περίπου 2 εκατ. ψήφους παραπάνω από τον Τραμπ.

Και εδώ έρχεται ο νέος ισχυρισμός του Τραμπ: «Εκτός του ότι κέρδισα σαρωτικά το Κολέγιο των Εκλεκτόρων, κέρδισα και τη λαϊκή ψήφο αν αφαιρέσετε τα εκατομμύρια όσων ψήφισαν παράνομα» έγραψε στο Twitter.

Και συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχουν «σοβαρές παρατυπίες» στη Βιρτζίνια, στο Νιου Χάμσαϊρ και την Καλιφόρνια. Προσέθεσε δε τον εξής υπαινιγμό: «Γιατί τα ΜΜΕ δεν λένε για αυτά; Σοβαρό πρόβλημα προκατάληψης».

Ο Τραμπ ή η εκστρατεία του δεν προσέφεραν στοιχεία για τίποτε από τα παραπάνω.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024