
Το «Kοντέινερ» του Εθνικού Θεάτρου στις πλατείες της Αθήνας
...
Μπορεί να χωρά μια λογοτεχνική αφήγηση σε ένα κοντέινερ;
Τι συμβαίνει όταν το θέατρο βγαίνει στον δρόμο;
Το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων συνεχίζει και φέτος την επιτυχημένη δράση «Κοντέινερ»! Μια κινούμενη εγκατάσταση, η οποία την περασμένη άνοιξη φιλοξένησε στην πλατεία Ομονοίας καταξιωμένους σκηνοθέτες και ηθοποιούς σε ένα αφιέρωμα στον Σαίξπηρ, φέτος συναντά το κοινό σε δημόσιες πλατείες της Αθήνας.
Ηθοποιοί από το δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου, διαβάζουν μέσα στο κοντέινερ του Δήμου Αθηναίων, σε απόσταση αναπνοής από μικρές ομάδες θεατών, αποσπάσματα από την ελληνική πεζογραφία και ποίηση. Τα λογοτεχνικά αυτά αποσπάσματα συνδέονται με τους σταθμούς του κοντέινερ, καθώς η δράση τους εκτυλίσσεται γύρω από τις περιοχές αυτές.
Μια συνέργεια του Εθνικού Θεάτρου και του Δήμου Αθηναίων που βγάζει το θέατρο «έξω απ’ τα τείχη» και διαμορφώνει μια καινούργια σχέση με την πόλη και τους κατοίκους της, με οδηγό σημαντικές φωνές της ελληνικής λογοτεχνίας.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων:
3 και 4 Δεκεμβρίου, Πλατεία Ομονοίας (12:00 – 15:00). Οι ηθοποιοί που θα συμμετέχουν στη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι:
Βασίλης Ανδρέου, Νίκος Καρδώνης, Μαρία Σαββίδου, ‘Αρης Τρουπάκης, Αμαλία Τσεκούρα, ενώ την Κυριακή 4/12 θα συμμετέχει και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός.
Θα ακουστούν αποσπάσματα από τα πεζογραφήματα των Γιώργου Ιωάννου και Μένη Κουμανταρέα και ποιήματα των Γιάννη Βαρβέρη, Κωνσταντίνου Καβάφη και Νικόλαου Κάλα που συνδέονται με την περιοχή της Ομόνοιας
10 και 11 Δεκεμβρίου, Φωκίωνος Νέγρη, μπροστά στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης (12:00 – 15:00)
17 και 18 Δεκεμβρίου, Σταθμός του Ηλεκτρικού στο Θησείο (12:00 – 15:00)
27 και 28 Δεκεμβρίου, οδός Ακαδημίας, ανάμεσα στη Νομική Σχολή και το Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων (12:00 – 15:00)
Σκηνοθετική επιμέλεια: Έφη Θεοδώρου
Σκηνογραφική επιμέλεια: Ελένη Μανωλοπούλου
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Τα δελτία θα διατίθενται αυθημερόν στους χώρους δράσης με σειρά προτεραιότητας και ο μέγιστος χρόνος παραμονής μέσα στο κοντέινερ θα είναι 20’.
entertainment.in.gr
- Αλλαγές στη Γραμμή 3 του Μετρό: Πέντε σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από την Κυριακή
- Ο Ματ Ντέιμον σε μια ειλικρινή συζήτηση με τον Τομ Χόλαντ – «Με δουλεύεις, έτσι;»
- Σε γυναίκα ανήκει η σορός που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη – Τα πρώτα στοιχεία από τον ιατροδικαστή
- Καναδάς: Ο στρατός ετοιμάζεται να εκκενώσει κοινότητα καθώς ο καπνός από τις πυρκαγιές πνίγει τις ΗΠΑ
- Μουντιάλ σε 60 δευτερόλεπτα: Σε μια ώρα θα έχουν όλα τελειώσει (vid)
- Τροχαίο στην Κορίνθου – Τριπόλεως: Φορτηγό έσπασε τις μπάρες, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με ΙΧ – 3 τραυματίες

