Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βράβευση ελληνικής μελέτης στο Αμερικανικό Οφθαλμολογικό Συνέδριο

Βράβευση ελληνικής μελέτης στο Αμερικανικό Οφθαλμολογικό Συνέδριο

Το πρώτο βραβείο για ανακοίνωση στην διαθλαστική χειρουργική απονεμήθηκε σε ελληνική επιστημονική ομάδα στη διάρκεια του πρόσφατου, ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (AAO 2016) το οποίο είχε ως κεντρικό θέμα την καινοτομία.

Το πρώτο βραβείο για ανακοίνωση στην διαθλαστική χειρουργική απονεμήθηκε σε ελληνική επιστημονική ομάδα στη διάρκεια του πρόσφατου, ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (AAO 2016) το οποίο είχε ως κεντρικό θέμα την καινοτομία.

Στην εργασία που βραβεύθηκε, οι ειδικοί του Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου LaserVision εξέτασαν την αποκατάσταση της όρασης ομάδας ασθενών οι οποίοι υποβλήθηκαν σε διόρθωση της μυωπίας τους με την εξελιγμένη τεχνική SMILE σε σύγκριση με τοπογραφικά κατευθυνόμενες σμιλεύσεις με την τεχνική LASIK.

Η τεχνική SMILE (Small Incision Lenticule Extraction) είναι μία νέα χειρουργική μέθοδος κατάλληλη για τη διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών, δηλαδή της μυωπίας, της υπερμετρωπίας, του αστιγματισμού και της πρεσβυωπίας. Η μέθοδος αυτή είναι λιγότερη επεμβατική για την επιφάνεια του κερατοειδή από την παραδοσιακή τεχνική διόρθωσης της μυωπίας (το LASIK), καθώς χρησιμοποιεί μόνο λέιζερ (femtosecond λέιζερ) για να αφαιρεθεί από μία μικροσκοπική τομή (έχει μέγεθος λίγα χιλιοστά) μόνο το τμήμα του κερατοειδικού ιστού που απαιτείται για να διορθωθεί η όραση.

Οι τοπογραφικά (ή wavefront) κατευθυνόμενες σμιλεύσεις πραγματοποιούνται με εξελιγμένα μηχανήματα τα οποία λαμβάνουν υπόψη κάθε «ψεγάδι» (εκτροπή) του ματιού ώστε να γίνει εξατομικευμένη σμίλευση του κερατοειδή και να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τη μικρότερη δυνατή αφαίρεση κερατοειδικού ιστού. Η εφαρμογή τους έχει εξελιχθεί σημαντικά από την ομάδα της Αθήνας.

«Η συγκεκριμένη εργασία εξέτασε σε βάθος ενός έτους και με πάρα πολύ αυστηρές στατιστικές την οπτική αποκατάσταση έπειτα από εξελιγμένες επεμβάσεις της μυωπίας με λέιζερ και συγκεκριμένα με τοπογραφικές κατευθυνόμενες σμιλεύσεις και την τεχνική SMILE. Είναι μία ακόμα απόδειξη ότι το επιστημονικό επίπεδο της Οφθαλμολογίας στη χώρα μας δεν είναι απλώς στα μέτρα της παγκόσμιας οφθαλμολογικής κοινότητας, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις πρωτοπορεί και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση» εξηγεί ο επιστημονικός διευθυντής του Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου LaserVision Δρ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος, καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής (ISRS).

health.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024