Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκαλά όπερας και έκθεση στο Μέγαρο Μουσικής με ελεύθερη είσοδο

Γκαλά όπερας και έκθεση στο Μέγαρο Μουσικής με ελεύθερη είσοδο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η ΕΡΤ, το ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας) και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων διοργανώνουν ένα ξεχωριστό γκαλά όπερας και παράλληλη έκθεση αρχειακού φωτογραφικού υλικού. Στο πλαίσιο του εορτασμού, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 20:30 η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της […]

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η ΕΡΤ, το ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας) και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων διοργανώνουν ένα ξεχωριστό γκαλά όπερας και παράλληλη έκθεση αρχειακού φωτογραφικού υλικού.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 20:30 η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης») έργα των Bizet, Chenier, Puccini, Bellini, Offenbach, Catalani και Rossini. Σολίστ, η σοπράνο Τσέλια Κωστέα και η μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη. Η μουσική διεύθυνση είναι του Λουκά Καρυτινού.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην ανάδειξη του φαινόμενου της έμφυλης βίας κατά των γυναικών προσφύγων. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τους τρόπους κράτησης θέσεων στο τηλέφωνο 210 7282 000.

Παράλληλα με τη συναυλία, στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα φιλοξενηθεί έκθεση φωτογραφίας με στιγμιότυπα από τις πρόσφατες προσφυγικές ροές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Ειδομένη, καθώς και με υλικό από το Αρχείο της ΕΡΤ και πιο συγκεκριμένα φωτογραφικά τεκμήρια του Αρχείου Π. Πουλίδη, στα οποία καταγράφεται η καθημερινή ζωή των γυναικών προσφύγων στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’20.

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024