Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Βαλς πιέζει τον Ολάντ: Εξετάζω υποψηφιότητα, ό,τι κι αν κάνει ο πρόεδρος

O Βαλς πιέζει τον Ολάντ: Εξετάζω υποψηφιότητα, ό,τι κι αν κάνει ο πρόεδρος

«Ζήτημα ημερών» χαρακτηρίζει ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς το εάν θα θέσει υποψηφιότητα για το προεδρικό χρίσμα των Σοσιαλιστών, ακόμη κι αν ο Ολάντ επιδιώξει δεύτερη θητεία -ανεβάζοντας έτσι την πίεση στον νυν πρόεδρο να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. «Οι Σοσιαλιστές βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να γίνουμε σκόνη στις εκλογές» είπε ο Βαλς, λέγοντας πως θέλει να «μπλοκάρει το μηχανισμό που μας οδηγεί στην ήττα».

«Ζήτημα ημερών» χαρακτηρίζει ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς το εάν θα θέσει υποψηφιότητα για το προεδρικό χρίσμα των Σοσιαλιστών, ακόμη κι αν ο Ολάντ επιδιώξει δεύτερη θητεία -ανεβάζοντας έτσι την πίεση στον νυν πρόεδρο να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

«Οι Σοσιαλιστές βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να γίνουμε σκόνη στις εκλογές» είπε ο Βαλς σε συνέντευξή του στην Journal du Dimanche, λέγοντας πως θέλει να «μπλοκάρει το μηχανισμό που μας οδηγεί στην ήττα».

Ενώ το αντίπαλο στρατόπεδο της Δεξιάς καταλήγει στην επιλογή του μεταξύ Φιγιόν και Ζιπέ, ως υποψήφιος έχει ήδη εμφανιστεί ο Μανουέλ Μακρόν, μέχρι πρόσφατα υπουργός. Αν και ο Βαλς βάλει υποψηφιότητα, θα είναι ο δεύτερος από τα ονόματα γύρω από τον Ολάντ που διεδικούν την προεδρία απέναντί του.

Οι γάλλοι Σοσιαλιστές αναμένεται να έχουν καταλήξει στον υποψήφιό τους τον Ιανουάριο, ενώ οι υποψηφιότητες για το «χρίσμα» αναμένεται να έχουν κλείσει στα μέσα Δεκεμβρίου. Ο Ολάντ δεν θεωρείται -αντιθέτως με τον κανόνα για τους εν ενεργεία προέδρους- σε καμία περίπτωση ο «αυτόματος υποψήφιος»: Η δημοφιλία του είναι η μικρότερη που έχει καταγραφεί για γάλλο πρόεδρο.

«Θα λάβω την απόφασή μου με ευθύνη και συνείδηση, και ό,τι κι αν συμβεί, την απόφασή μου θα την επηράσει το καλύτερο συμφέρον της χώρας» είπε ο Βαλς στη συνέντευξή του.

«Πρέπει να σας υπενθυμίζω, μπορεί να γίνουμε σκόνη το βράδυ του πρώτου γύρου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Βαλς για τις προοπτικές των Σοσιαλιστών στην προεδρική μάχη, προσθέτοντας πως «η Αριστέρα μπορεί να πεθάνει».

«Μπροστά στην αβεβαιότητα, την αμφιβολία, την απογοήτευση, την εκτίμηση ότι η Αριστερά δεν έχει καμία πιθανότητα, θέλω να σπάσω αυτόν τον μηχανισμό που μας οδηγεί στην ήττα» ανέφερε ο Βαλς.

Σημειώνοντας πως έχει σχέσεις «σεβασμού, φιλίας και αφοσίωσης με τον πρόεδρο», τόνισε ότι «όμως ο πρόεδρος πρέεπι να αναγνωρίσει πως το πλαίσιο έχει αλλάξει τις τελευταίες εβδομάδες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024