Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι 20 ταινίες που θα δούμε τον χειμώνα στις αίθουσες

Οι 20 ταινίες που θα δούμε τον χειμώνα στις αίθουσες

...

Αγγελική Στελλάκη

Λίγες ημέρες έμειναν για να μπει ο Δεκέμβριος και η λεγόμενη «οσκαρική» περίοδος. Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες ταινίες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στα Όσκαρ, ενώ δεν λείπουν και τα μεγάλα μπλοκμπάστερ, αλλά και οι μικρότερες, ανεξάρτητες ταινίες.

Το in.gr προτείνει 20 ταινίες για χειμωνιάτικη έξοδο στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Lion (1 Δεκεμβρίου)

Μια συγκλονιστική πραγματική ιστορία μεταφέρεται στο σινεμά με πρωταγωνιστές τους Ντεβ Πατέλ και Νικόλ Κίντμαν. Ο Σαρού, ένα μικρό αγόρι που ζει σε μια φτωχή περιοχή της Ινδίας, επιβιβάζεται σε ένα τρένο και μεταφέρεται πολλά χιλιόμετρα μακριά. Γνωρίζοντας ελάχιστα για το μέρος όπου ζούσε, ο Σαρού δεν μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι. Θα βρεθεί στη μακρινή Αυστραλία, όπου θα μεγαλώσει με μια οικογένεια Αυστραλών, αλλά θα προσπαθήσει να βρει τις ρίζες του και την οικογένειά του.

Οδύσσεια (8 Δεκεμβρίου)

Η συναρπαστική ζωή του Ζακ – Ιβ Κουστώ που με το θρυλικό «Καλυψώ» μάς σύστησε έναν άγνωστο κόσμο. Η ταινία του Ζερόμ Σαλ αναφέρεται όχι μόνο στις εξερευνήσεις του Ζακ Κουστώ, αλλά και στην ζωή του, καθώς και στη σύγκρουση με τον γιο του. Στους κεντρικούς ρόλους συναντάμε τον Λαμπέρ Γουίλσον και Πιέρ Νινέ.

Η Άφιξη (Arrival, 8 Δεκεμβρίου)

Ο Ντενί Βιλνέβ σκηνοθετεί μια φιλόδοξη ταινία επιστημονικής φαντασίας με μεγάλη καρδιά. Όταν η κυβέρνηση ζητήσει τη βοήθεια της γλωσσολόγου Λουίζ Μπανκς για να επικοινωνήσει με εξωγήινους που έχουν φτάσει στη Γη με 12 μυστηριώδη διαστημόπλοια, η ίδια θα βρεθεί αντιμέτωπη με το άγνωστο και θα κληθεί να το κατανοήσει. Μια ταινία με μεγάλη καρδιά και με μία υπέροχη ερμηνεία από την Έιμι Άνταμς.

Οι Εξομολογήσεις (8 Δεκεμβρίου)

Στη διάρκεια μιας συνεδρίασης G8 σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Γερμανία, ο θάνατος του διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα προκαλέσει ερωτηματικά. Ο Ρομπέρτο Αντό μετά το «Ζήτω η Ελευθερία» σκηνοθετεί τον υπέροχο Τόνι Σερβίλο στον ρόλο ενός μυστηριώδη Ιταλού μοναχού που βρίσκεται μπλεγμένος σε μια ιστορία με πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες.

Star Wars: Rogue One (15 Δεκεμβρίου)

Έναν χρόνο
μετά την επιτυχημένη αναβίωση των ταινιών Star Wars (μέσα από το σίκουελ Η Δύναμη Ξυπνάει), η Lucasfilm και η Disney παρουσιάζουν μια ιστορία εμπνευσμένη από το ευρύτερο σύμπαν του Πολέμου των Άστρων. Ηρωίδα της ταινίας είναι η Τζιν Έρσο, η οποία θα ηγηθεί μιας ομάδας των επαναστατών που έχει στόχο να κλέψει τα σχέδια του μεγάλου όπλου της Αυτοκρατορίας, Death Star. Τα γεγονότα της ταινίας εκτυλίσσονται πριν από το Επεισόδιο IV, ενώ την εμφάνισή του θα κάνει και ο Νταρθ Βέιντερ.

Το Κοινόβιο (15 Δεκεμβρίου)

Ο Τόμας Βίντερμπεργκ (Το Κυνήγι) σκηνοθετεί μια ταινία που διαδραματίζεται σε ένα κοινόβιο τη Δανία της δεκαετία του 1970. Οι προσωπικές επιθυμίες και η ανοχή θα δοκιμαστούν στην ταινία του Βίντερμπεργκ, το σενάριο της οποίας υπογράφει ο Τομπάιας Λίντχολμ μαζί με τον σκηνοθέτη. Η ταινία απέσπασε Αργυρή Άρκτο καλύτερης Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Τέλειοι Ξένοι (15 Δεκεμβρίου)

Η νέα ταινία του Θοδωρή Αθερίδη αποτελεί μεταφορά ιταλικής ταινίας που βασίζεται σε ένα απλό ερώτημα: Θα άφηνες ποτέ κάποιον να δει τον κινητό σου; Και αν ναι, είσαι έτοιμος για αυτά που θα αποκαλυφθούν. Ο Θ.Αθερίδης σκηνοθετεί και έχει μαζί του ένα all star cast: Μαρία Ναυπλιώτου, Σμαράγδα Καρύδη, Άλκις Κούρκουλος, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννος Περλέγκας, Ευαγγελία Συριοπούλου.


Ο Πιστός (8 Δεκεμβρίου)

Ο Βενιαμίν, ένας έφηβος εν μέσω θρησκευτικής αναζήτησης μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Ταρτούφο που φέρνει με τις ερωτήσεις του τα πάνω κάτω, με την μητέρα του, τους συμμαθητές του και ολόκληρο το σχολείο. Η ταινία προβλήθηκε στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και έχει αποσπάσει θετικά σχόλια, ενώ συμμετείχε στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ των Καννών.

La La Land (22 Δεκεμβρίου)

Η πολυαναμενόμενη ταινία του Ντάμιεν Σαζέλ με τους Ράιαν Γκόσλινγκ και Έμμα Στόουν είναι ένα ρομαντικό μιούζικαλ που ενθουσίασε τα Φεστιβάλ της Βενετίας και του Τορόντο θεωρείται ότι έχει εξασφαλισμένη μια θέση στις υποψηφιότητες των Όσκαρ. Μάλιστα, η Έμμα Στόουν απέσπασε βραβείο ερμηνείας στη Βενετία, ενώ η ταινία κέρδισε βραβείο Κοινού στο Τορόντο.

Passengers (29 Δεκεμβρίου)

Λίγο μετά τα Χριστούγεννα έρχεται στις αίθουσες μια φιλόδοξη ταινία επιστημονικής φαντασίας με ένα λαμπερό πρωταγωνιστικό δίδυμο: Τζένιφερ Λόρενς και Κρις Πρατ ερμηνεύουν τα μέλη μιας αποστολής που έχει στόχο να μεταφέρει νέα ζωή σε άλλο πλανήτη. Οι δύο ήρωες της ταινίας ξυπνούν από την ύπνωση 90 χρόνια πριν την άφιξη στον προορισμό τους και θα πρέπει να ανακαλύψουν την αλήθεια πίσω από αυτή την εξέλιξη. Σκηνοθετεί ο Μόρτεν Τίλντουμ του Imitation Game.

Jackie (5 Ιανουαρίου)

Με διαφορά μιας εβδομάδας αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αίθουσες οι δύο βιογραφίες που γύρισε φέτος ο Πάμπλο Λαραΐν. Στο Jackie βλέπουμε τη Νάταλι Πόρτμαν να πρωταγωνιστεί στον ρόλο της Τζάκι Κένεντι και στο επίκεντρο βρίσκονται οι μέρες μετά τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι. Οι πρώτες εικόνες μάς προετοιμάζουν για μία διαφορετική βιογραφία, ενώ το όνομα της Νάταλι Πόρτμαν συζητείται ήδη για Όσκαρ ερμηνείας.

Paterson (5 Ιανουαρίου)

Η νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους επικεντρώνεται στον Πάτερσον, έναν οδηγό λεωφορείου και ποιητή και στην ρουτίνα της καθημερινότητας, καθώς και στη σχέση του με την σύζυγό του. Η ταινία του Τζάρμους με τον Άνταμ Ντράιβερ και την Γκολσιφτέ Φαραχανί απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.


Silence (5 Ιανουαρίου 2017)

Η ταινία την οποία ο Μάρτιν Σκορσέζε ήθελε εδώ και 28 χρόνια να μεταφέρει στο σινεμά, εκτυλίσσεται τον 17ο αιώνα, την εποχή των άγριων διώξεων των χριστιανών στην Ιαπωνία. Ήρωας ο πατέρας Ροντρίγκεζ (Άντριου Γκάρφιλντ), Πορτογάλος ιησουίτης, ταξιδεύει με έναν ακόμη ιερέα, για να διαπιστώσει αν όντως ο μέντοράς του έχει απαρνηθεί την πίστη του. Το πρώτο τρέιλερ προβλήθηκε πριν από μερικές ημέρες και έχει κάνει την ταινία μία από τις πιο αναμενόμενες της χρονιάς.

Ο Νόμος της Νύχτας (12 Ιανουαρίου)

Η νέα ταινία του Μπεν Άφλεκ αποτελεί μεταφορά του μυθιστορήματος του Ντενίς Λεχέιν «Live By Night». Η ταινία αναβιώνει την Βοστόνη της δεκαετίας του 1920, εποχή της ποτοαπαγόρευσης και έχει ως κεντρικό χαρακτήρα έναν άνδρα που εργάζεται για ένα διαβόητο μαφιόζο, έχοντας αποφασίσει να ακολουθήσει τη δική του πορεία και όχι εκείνη του αστυνομικού πατέρα του.

Νερούδα (12 Ιανουαρίου)

Άλλη μία ιδιότυπη βιογραφία από τον σκηνοθέτη Πάμπλο Λαραΐν που επικεντρώνεται στο κυνηγητό που εξαπολύουν κατά του χιλιανού ποιητή -και μέλος του κομμουνιστικού κόμματος- Πάμπλο Νερούδα οι Αρχές. Χρησιμοποιώντας συμβολισμούς και με εξαιρετικές ερμηνείες από τους Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και Λουί Νιέκο, η ταινία είναι ένα αξιοθαύμαστο επίτευγμα που συνδυάζει τέχνη και τεχνική.

Νυκτόβια Πλάσματα (26 Ιανουαρίου)

Η δεύτερη ταινία του Τομ Φορντ (μετά το «Ένας Άνδρας Μόνος») είναι ένα θρίλερ μυστηρίου που αφηγείται την ιστορία μίας γυναίκας που λαμβάνει το προσχέδιο του μυθιστορήματος του πρώην συζύγου της. Το βιβλίο αφηγείται ένα βίαιο έγκλημα και η Σούζαν έχει την αίσθηση ότι κρύβει ένα μήνυμα για εκείνη. Ο γνωστός σχεδιαστής/ σκηνοθέτης Φορντ μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ένα μυθιστόρημα του Όστιν Ράιτ σε μία ταινία με πρωταγωνίστρια την Έιμι Άνταμς. Μετά την εντυπωσιακή πορεία της ταινίας στη Βενετία, αναμένεται να τη δούμε και στις υποψηφιότητες των Όσκαρ.




Assassin’s Creed
(Ιανουάριος 2017)

Ο Μάικλ Φασμπέντερ ερμηνεύει τον Κάλουμ Λιντς στην κινηματογραφική μεταφορά του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού «Assassin’s Creed», όπου πρωταγωνιστεί η Μαριόν Κοτιγιάρ και η Αριάν Λαμπέντ. Ο Τζάστιν Κούρτσελ (Macbeth) σκηνοθετεί και το στοίχημα είναι μεγάλο τόσο για τον σταρ και παραγωγό της ταινίας, όσο και για το μέλλον της μεταφοράς του στην οθόνη (υπάρχουν σχέδια για τηλεοπτική σειρά βασισμένη στα όσα διαδραματίζονται στη σειρά βιντεοπαιχνιδιών).

Η ταινία LEGO Batman (9 Φεβρουαρίου)

Αυτός είναι ο Μπάτμαν που πραγματικά ανυπομονούμε να δούμε. Μετά την επιτυχία του The Lego Movie, έρχεται ο Lego Batman (που έτσι κι αλλιώς ήταν από τους πιο cool χαρακτήρες του Lego Movie) σε μια ταινία γεμάτη (ενήλικο) χιούμορ και περιπέτεια.

Ο Εμποράκος (16 Φεβρουαρίου)

Ο Ιρανός Ασγκάρ Φαραντί (Ένας Χωρισμός) σε άλλη μία ταινία – ανατομία της ανθρώπινης ψυχής. Μετά από έναν σεισμό που έχει ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο διαμέρισμα ενός ζευγαριού, το ζευγάρι αποφασίζει να μετακομίσει. Έπειτα, όμως, από την επίθεση που δέχεται η σύζυγος μέσα στο νέο σπίτι, τα πράγματα για το ζευγάρι θα αλλάξουν. Η ταινία συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Ακριβώς το τέλος του κόσμου (16 Φεβρουαρίου)

Ένας συγγραφέας επιστρέφει στο σπίτι του για να πει στην οικογένειά του ότι πεθαίνει. Το τρομερό παιδί του καναδικού σινεμά Ξαβιέ Ντολάν σκηνοθετεί ένα θεατρικό του Ζαν-Λικ Λαγκαρσέ, με πρωταγωνιστές τους Ναταλί Μπάι, Βενσάν Κασέλ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Γκασπάρ Ουλιέλ και Λέα Σεϊντού. Συγκρούσεις και συγκίνηση μέσα στην οικογενειακή εστία.



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024