Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε λειτουργία το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Σε λειτουργία το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Εγκαινιάστηκε το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο λειτουργεί στο Διοικητήριο της πόλης. Ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων για ζητήματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη, παρουσία υπουργών.

Εγκαινιάστηκε το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο λειτουργεί στο Διοικητήριο της πόλης.

Ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε σε σύσκεψη για ζητήματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη, παρουσία της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Αλέξανδρου Χαρίτση, του υφυπουργού Στέργιου Πιτσιόρλα, του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, του υφυπουργού Ν.Σαντορινιού και του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Παρόντες εκπρόσωποι φορέων της πόλης, αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε όλοι συνεργάτες, παρά τις διαφορές που μπορεί να έχουμε, πολιτικές, ιδεολογικές, θεσμικές. Είμαστε συνεργάτες σε ένα κοινό σκοπό. Να προσπαθήσουμε να παράξουμε έργο για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας αλλά και των διαχρονικών προβλημάτων της Θεσσαλονίκης και της Β.Ελλάδας» είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ότι επέλεξε να κάνει σύσκεψη και όχι άλλη μια δεξίωση ή εγκαίνια, διότι «θέλω να κάτσουμε εδώ να συζητήσουμε όσο χρειαστεί, να βάλουμε σε προτεραιότητα τα μεγάλα, τα μείζονα προβλήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και να ψάξουμε από κοινού λύσεις ρεαλιστικές και εφικτές, διότι νομίζω ότι αυτές είναι οι λύσεις που μπορεί να γίνουν πραγματικότητα. Τα άλλα είναι λόγια μεγάλα».

Παρατήρησε πως όχι μόνο δεν υποβαθμίζει, αλλά αντιθέτως αναβαθμίζει τον ρόλο του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, διότι δίνεται η δυνατότητα σε καθημερινή βάση να προτεραιοποιούνται οι δραστηριότητες που απαιτούνται για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κ. Τσίπρας δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Νομίζω ήταν μια πολύ ουσιαστική συζήτηση. Τα προβλήματα είναι μεγάλα, πολλά από αυτά είναι γνωστά, σημασία έχει να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα και να ψάξουμε να βρούμε λύσεις εφικτές, ρεαλιστικές και άμεσα υλοποιήσιμες».

«Τα μεγάλα θέματα που συζητήσαμε σήμερα έχουν να κάνουν κυρίως με θέματα πνοής που αφορούν την πόλη. Το Λιμάνι, την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης, ζητήματα της καθημερινότητας, αλλά νομίζω ότι δεν εντοπίσαμε την ατζέντα μας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά ευρύτερα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα. Διότι η ευκαιρία του Γραφείου εδώ είναι να μπορέσω και εγώ να έχω μια πιο συχνή επαφή με τους φορείς συνολικά της Βόρειας Ελλάδας. Η Βόρεια Ελλάδα πρέπει να γίνει η ατμομηχανή της ανάπτυξης το επόμενο διάστημα. Μια ανάπτυξη, όμως, που πρέπει να έχει υλική βάση που θα γίνεται αντιληπτή στην καθημερινότητα των πολιτών και όχι μόνο ως στατιστικό μέγεθος που θα αφορά όμως τους οικονομολόγους. Είμαι πιο αισιόδοξος. Κατ αρχάς διότι όταν κανείς συζητάει με τους φορείς πάνω στα προβλήματα αποκτά μια συναισθηματική επαφή με τους ανθρώπους εκείνους που πρέπει να κληθούν να μπουν στην πρώτη γραμμή για να λύσουν και να λυθούν τα προβλήματα. Όπως δήλωσα στην εισήγηση μου, παρά το γεγονός ότι έχουμε πολιτικές διαφορές, διαφορετικές απόψεις, έχουμε έναν κοινό στόχο. Να υπηρετήσουμε τις ανάγκες των πολιτών και να βρούμε λύσεις. Και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024