Κατεστραμμένα σπίτια και άγνωστος αριθμός νεκρών είναι ο πρώτος απολογισμός από τον ισχυρό κυκλώνα Ότο που έπληξε την Κεντρική Αμερική την Πέμπτη.

Αν και χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους προκειμένου να προστατευθούν από τους ισχυρούς ανέμους και τις καταρρακτώδεις βροχές του κυκλώνα, ο πρόεδρος της Κόστα Ρίκα Λουίς Γκιγιέρμο, η οποία μετρά και τις μεγαλύτερες απώλειες μαζί με τη Νικαράγουα, έκανε λόγο για πολλούς νεκρούς και αγνοούμενους, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να μιλήσει με αριθμούς.

Ο κυκλώνας χτύπησε αρχικά τη νοστιοανατολική ακτή της Νικαράγουα και στη συνέχεια, την Παρασκευή το πρωί, εξασθένησε πλέον σε τροπική καταιγίδα. Τόσο η Κόστα Ρίκα ωστόσο όσο και η Νικαράγουα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω των πλημμύρων.

«Μετά λύπης μου σας ενημερώνω ότι υπάρχουν άνθρωποι νεκροί και αγνοούμενοι», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κοστορικανός πρόεδρος την Παρασκευή, ενώ ο πρόεδρος της Νικαράγουα Ντανιέλ Ορτέγα κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Νωρίτερα, ισχυρός σεισμός έντασης 7 βαθμών είχε χτυπήσει και το γειτονικό Ελ Σαλβαδόρ, χωρίς ωστόσο θύματα ή σοβαρές ζημιές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ