Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιλντιρίμ κόβει, Ερντογάν ράβει: Θα σας πλημμυρίσουμε πρόσφυγες

Γιλντιρίμ κόβει, Ερντογάν ράβει: Θα σας πλημμυρίσουμε πρόσφυγες

Τη σκυτάλη από τον πρωθυπουργό του πήρε ο Τούρκος πρόεδρος, απειλώντας την ΕΕ ότι θα ανοίξει τις πόρτες της Τουρκίας και θα γεμίσει την Ευρώπη πρόσφυγες. Αφορμή για τον Ερντογάν το αίτημα για «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, που ο ίδιος βέβαια το είχε χαρακτηρίσει «άνευ αξίας».

Τη σκυτάλη από τον πρωθυπουργό του πήρε ο Τούρκος πρόεδρος, απειλώντας την ΕΕ ότι θα ανοίξει τις πόρτες της Τουρκίας και θα γεμίσει την Ευρώπη πρόσφυγες.

Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ αντιδρώντας στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το προσωρινό «πάγωμα» των προενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα εξαιτίας του πογκρόμ που έχει ακολουθήσει στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, είχε τονίσει:

«Είμαστε ένας από τους παράγοντες που προστατεύουν την Ευρώπη. Εάν οι πρόσφυγες περάσουν [τα τουρκικά σύνορα], θα πλημμυρίσουν την Ευρώπη και θα την κατακλύσουν, και η Τουρκία το αποτρέπει αυτό.»

Σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Τουρκίας ξεκαθάρισε ότι «αν η Ευρώπη το παρατραβήξει, οι πόρτες μας θα ανοίξουν» αναφερόμενος στα σύνορα της χώρας του με την Ελλάδα και ασφαλώς με την ΕΕ.

Διαβάστε επίσης

Ο ίδιος ο Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει «άνευ αξίας» το ψήφισμα της Ευρωβουλής: «Ξεκαθαρίσαμε ξανά και ξανά πως τηρούμε τις ευρωπαϊκές αξίες περισσότερο από πολλές χώρες της ΕΕ αλλά δεν βλέπουμε απτή υποστήριξη από τους εταίρους μας στη Δύση» είπε σε συνέδριο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) στην Κωνσταντινούπολη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024