Γαλλία: Συνελήφθη 47χρονος για τη δολοφονία στον οίκο ευγηρίας ιεραποστόλων
Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν 47χρονο άνδρα στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία εργαζόμενης σε οίκο ευγηρίας ιεραποστόλων, κοντά στο Μονπελιέ. Ο συλληφθείς είχε εργαστεί στο ίδρυμα κατά το παρελθόν. Ο εισαγγελέας Κριστόφ Μπαρέ δήλωσε ότι το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει αποσαφηνιστεί, αλλά δεν συνδέεται με «ισλαμιστική τρομοκρατία».
Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν 47χρονο άνδρα στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία εργαζόμενης σε οίκο ευγηρίας ιεραποστόλων, κοντά στο Μονπελιέ. Ο συλληφθείς είχε εργαστεί στο ίδρυμα κατά το παρελθόν. Το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει αποσαφηνιστεί, αλλά οι Αρχές δεν βλέπουν σύνδεση με «ισλαμιστική τρομοκρατία».
Ο 47χρονος συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση και κρατείται, ανέφερε ο εισαγγελέας Κριστόφ Μπαρέ.
Πρόκειται για έναν πατέρα δύο παιδιών που είχε υπηρετήσει παλαιότερα στο σώμα αλεξιπτωτιστών αλλά δεν ήταν στρατιωτικός καριέρας. Πριν «πολύ καιρό» είχε εργαστεί στον οίκο ευγηρίας, ανέφερε πηγή προσκείμενη στις έρευνες. Το τελευταίο διάστημα ήταν άνεργος και ζούσε κάνοντας διάφορες μικροδουλειές, κυρίως όμως επισκεύαζε ποδήλατα.
Οι αρχές είχαν αποκλείσει από νωρίς την πιθανότητα η επίθεση να συνδέεται με την ισλαμιστική τρομοκρατία και είχαν στρέψει τις έρευνές τους σε πρόσωπα που σχετίζονταν με τον οίκο ευγηρίας. Ένα όχημα που βρέθηκε κοντά στο κτίριο, στο Μονφεριέ-σιρ-Λε, οδήγησε τους αστυνομικούς στον ύποπτο ο οποίος ζει σε ένα διπλανό χωριό, σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων.
Ο δράστης της επίθεσης μαχαίρωσε και σκότωσε μία εργαζόμενη. Δεν πείραξε όμως κανέναν από τους 59 ηλικιωμένους πρώην ιεραποστόλους που φιλοξενούνται στο ίδρυμα.
Στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας ζουν πρώην ιεραπόστολοι της Εταιρείας Αφρικανικών Αποστολών, μιας οργάνωσης Ευρωπαίων, Αφρικανών και Ασιατών Καθολικών ιεραποστόλων που αριθμεί περίπου 1.000 μέλη, ιερείς και λαϊκούς. Οι ηλικιωμένοι, ορισμένοι εκ των οποίων είναι ανάπηροι, δεν αντιλήφθηκαν καθόλου την επίθεση και «ξύπνησαν όταν επενέβησαν οι αστυνομικοί», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος του Μονπελιέ, Πιερ-Μαρί Καρέ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ιράν: Ο πρώτος θάνατος γάλλου στρατιωτικού «κατά τη διάρκεια επίθεσης» στο Ιράκ
- Ιράν: Νέα πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ – Δυο τραυματίες
- Ιράν: Οι ΗΠΑ θα προστατεύσουν τα πλοία στα Στενά του Ορμούζ όταν αυτό καταστεί εφικτό, λέει ο Μπέσεντ
- Ιράν: Οι ΗΠΑ επιτρέπουν για σχεδόν έναν μήνα τις πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου
- Ενταση στα Βαλκάνια: Η πολεμική αεροπορία της Σερβίας εξοπλίστηκε με κινέζικους υπερηχητικούς πυραύλους
- Ιράν: Ενσταση Ρωσίας – Κίνας στο ΣΑ του ΟΗΕ για τη νομιμότητα των κυρώσεων