Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

«Σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. για διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο

Ευρείας κλίμακας επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε εξέλιξη από το πρωί της Παρασκευής για «την αποδόμηση εγκληματικών κυκλωμάτων που διακινούν ναρκωτικά σε δημόσιους χώρους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ευρείας κλίμακας επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε εξέλιξη από το πρωί της Παρασκευής για «την αποδόμηση εγκληματικών κυκλωμάτων που διακινούν ναρκωτικά σε δημόσιους χώρους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Στην επιχείρηση-σκούπα έχουν συλληφθεί μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής 56 άτομα (οι 54 αλλοδαποί), έχουν πραγματοποιηθεί 25 έρευνες κατ’ οίκον και έχουν κατασχεθεί ποσότητες ναρκωτικών, χρηματικά ποσά και άλλα πειστήρια.

Είχαν υπάρξει καταγγελίες πολιτών και διαφόρων φορέων για τις περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπου και έγινε η επιχείρηση, όπως στις περιοχές γύρω από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, τη Νομική Σχολή, στις πλατείες Κάνιγγος, Βικτωρίας και Αμερικής.

Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση-καταγγελία που εξέδωσε σήμερα, Παρασκευή, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών: «Στη γειτονιά μας, εδώ που είναι τα σπίτια μας, το 14ο Δημοτικό Σχολείο που πάνε τα παιδιά μας και η παιδική χαρά πίσω από την εκκλησία, δεσπόζει το γνωστό δασάκι του Αγίου Νικολάου από την Ασκληπιού ως τη Σίνα και από τον Λυκαβηττό ως την Οκτ. Μερλιέ.

Εδώ και πάνω από μισό χρόνο, από τότε που η πρέζα διασκορπίστηκε από την πλατεία Εξαρχείων στα πέριξ, εμείς και τα παιδιά μας ζούμε παρέα με τις σύριγγες. Το δασάκι αυτό, πέραν του ότι είναι μόνιμος σκουπιδότοπος, βρωμάει μονίμως ακαθαρσίες ζώων και ανθρώπων, έχει γίνει πλέον και στέκι διακίνησης και απροκάλυπτης χρήσης ναρκωτικών.

Μέρα μεσημέρι ο διακινητής πουλάει (μοιράζει) φανερά τις δόσεις στα πρεζόνια τις ίδιες ώρες κάθε μέρα. Όλη τη μέρα, όποτε κι αν περάσουμε, δυστυχισμένοι ναρκομανείς κάνουν χρήση από δω και από κει, γύρω από τα μονοπάτια, μπροστά στα μάτια μας, εμάς και των παιδιών μας.Παρόλο που η αστυνομία καλείται από γονείς-κατοίκους συχνά να πάρει μέτρα, δεν είδαμε ποτέ κανένα αποτέλεσμα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024