Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πορτοκαλί η Βουλή για την Ημέρα κατά της Βίας σε βάρος των Γυναικών

Πορτοκαλί η Βουλή για την Ημέρα κατά της Βίας σε βάρος των Γυναικών

To βράδυ της Παρασκευής, το κτίριο της Βουλής θα φωταγωγηθεί σε πορτοκαλί χρώμα. Πρόκειται για το χρώμα που καθιέρωσε ο ΟΗΕ για να συμβολίζει τον αγώνα ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση. Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, όπως έχει οριστεί η 25η Νοεμβρίου.

To βράδυ της Παρασκευής, το κτίριο της Βουλής θα φωταγωγηθεί σε πορτοκαλί χρώμα. Πρόκειται για το χρώμα που καθιέρωσε ο ΟΗΕ για να συμβολίζει τον αγώνα ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση.

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, όπως έχει οριστεί η 25η Νοεμβρίου.

Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Δέκα επτά χρόνια από την ανακήρυξη από τον ΟΗΕ της 25ης Νοεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών οι αριθμοί δεν επιτρέπουν τον εφησυχασμό μας.

» Το 1/3 του συνόλου των γυναικών στην Ευρώπη έχουν υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία τουλάχιστον μια φορά στην ενήλικη ζωή τους, το 20% περίπου των νεαρών γυναικών έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση μέσω διαδικτύου, ενώ το 25% των Ελληνίδων, άνω των 15 ετών, έχει πέσει θύμα σωματικής ή και σεξουαλικής βίας.

» Η βία σε βάρος των γυναικών, ένα πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση, πολλές όψεις και μορφές είναι η πιο διαδεδομένη και συστηματική παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

» Η ενδοοικογενειακή βία, η σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία και σε δημόσιους χώρους, η ηλεκτρονική παρενόχληση, η ψηφιακή παρακολούθηση και ο εκφοβισμός, οι διακρίσεις, συμβαίνουν ανεξάρτητα από την κοινωνική τάξη και τη μόρφωση.

» Η έμφυλη ισότητα, στοιχείο του νομοθετικού πλέγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας, πρέπει να ενσταλαχτεί στην κοινωνία, και στα παιδιά μας από τη νηπιακή τους ηλικία. Να αναμετρηθούμε με τις ριζωμένες κοινωνικές αντιλήψεις και νοοτροπίες της βίας και των διακρίσεων.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024