Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπασκόζος: Το εμβόλιο ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη

Μπασκόζος: Το εμβόλιο ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη

Το εμβόλιο ως αποτελεσματικότερο μέσο προφύλαξης από την εποχική γρίπη επεσήμαναν όλοι οι συμμετέχοντες στην επιστημονική ημέριδα που διοργάνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ στο Ινστιτούτο Παστερ προς ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας.

Το εμβόλιο ως αποτελεσματικότερο μέσο προφύλαξης από την εποχική γρίπη επεσήμαναν όλοι οι συμμετέχοντες στην επιστημονική ημέριδα που διοργάνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ στο Ινστιτούτο Παστερ προς ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας.

Κατά την παρέμβασή του ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, υπογράμμισε την για «ηθική, κοινωνική και επαγγελματική υποχρέωση» του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού να εμβολιαστεί.

«Πρέπει να μη μεταδίδουν οι ίδιοι τη νόσο κατά την διάρκεια της άσκησης του επαγγέλματος και δεύτερον, να είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, την ώρα της επιδημίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στόχος της φετινής εκστρατείας του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφορικά με την γρίπη είναι από το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού 11%, να φτάσει στο 25%.

«Φέτος κάνουμε πιο έγκαιρη, πιο δυνατή και πιο αποτελεσματική καμπάνια για την πρόληψη, την αγωγή υγείας και τον εμβολιασμό για την γρίπη», είπε ο κ. Μπασκόζος υπενθυμίζοντας ότι φέτος το υπουργείο Υγείας εξασφάλισε 18.000 δωρεάν εμβόλια για το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και άλλα 10.000 για τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων.

Αναφερόμενος δε στους ισχυρισμούς ορισμένων ότι το εμβόλιο είναι επικίνδυνο τόνισε ότι «πολλοί ισχυρίζονται και πολλοί διαδίδουν ανακριβέστατα και με επικίνδυνο τρόπο, ότι είναι επικίνδυνο το εμβόλιο γρίπης, έχει σοβαρές παρενέργειες, άρα γιατί να το κάνει ο κόσμος που είναι καλά, εφόσον η βλάβη που μπορεί να προκαλέσει είναι μεγαλύτερη από τον κίνδυνο από την ίδια τη γρίπη, μια “γριπούλα”. Όταν όμως γίνεται επιδημία της γρίπης, όταν μετράμε τους αριθμούς των θανάτων, τότε αρχίζουμε και λέμε τα ανάποδα. Η Πολιτεία δεν φρόντισε, δεν έκανε τους εμβολιασμούς και ξεχνάμε όλα τα άλλα, που έχουν συμβεί το προηγούμενο διάστημα».

Και κατέληξε λέγοντας ότι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης είναι ο εμβολιασμός καθώς «κάθε χρόνο η γρίπη προκαλεί σοβαρή νόσο και θάνατο και το εμβόλιο που συνιστάται για τα άτομα με επιβαρυντικούς παράγοντες, μπορεί να είναι σωτήριο».

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024