Στην παρουσίαση του Ateca, η Seat είχε ανακοινώσει πως δεν είχε ακόμα αποφασίσει για την «τύχη» μιας ισχυρότερης Cupra έκδοσης.

Κατά το αλάνθάστο τεκμήριο του φωτογραφικού φακού η ισπανική φίρμα φαίνεται πλέον να έδωσε το πράσινο φως, εξελίσσοντας ήδη την Cupra έκδοση η οποία κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της ως δοκιμαστικό πρωτότυπο.

Μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει στοιχεία, όπως η χαμηλότερη απόσταση του συγκεκριμένου Ateca από το έδαφος –κάτι που προδίδει μια σπορ προδιαγραφών ανάρτηση-, η παρουσία ενός ικανότερου συστήματος πέδησης με την υπογραφή της Brembo, αλλά και η τετραπλή απόληξη του συστήματος εξαγωγής, χαρακτηριστικά που αναμφίβολα προδίδουν επιπλέον ισχύ.

Η τελευταία αναμένεται να αγγίξει τους 300 ίππους χάρη σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή του δίλιτρου TSI που εξοπλίζει ήδη το Leon Cupra και η οποία θα περάσει επίσης και στο ανανεωμένο Leon από το Φεβρουάριο του 2017.

Τις προδιαγραφές του ισχυρότερου Ateca αναμένεται να πλαισιώσει η παρουσία τετρακίνησης η οποία θα ανήκει στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης.

AUTOMEDIA