Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ελληνικό ρίσκο στέλνει στο Βέλγιο Σωληνουργεία Κορίνθου και Ελληνικά Καλώδια

Το ελληνικό ρίσκο στέλνει στο Βέλγιο Σωληνουργεία Κορίνθου και Ελληνικά Καλώδια

Τις μεγάλες ευκαιρίες που διανοίγονται διεθνώς στους τομείς της ενέργειας και των αγωγών βλέπουν οι εταιρείες Σωληνουργεία Κορίνθου και Ελληνικά Καλώδια του ομίλου Βιοχάλκο και γι' αυτό αναζητούν πρόσβαση στα φθηνά κεφάλαια και τις διεθνείς αγορές.

Τις μεγάλες ευκαιρίες που διανοίγονται διεθνώς στους τομείς της ενέργειας και των αγωγών βλέπουν οι εταιρείες Σωληνουργεία Κορίνθου και Ελληνικά Καλώδια του ομίλου Βιοχάλκο και γι’ αυτό αναζητούν πρόσβαση στα φθηνά κεφάλαια και τις διεθνείς αγορές.

Αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για να υλοποιήσουν κάτι τέτοιο είναι να διώξουν από πάνω τους το ελληνικό ρίσκο.

Αυτός είναι ακριβώς και ο λόγος που δημιουργείται μια νέα εταιρεία, η Cenergy Holdings, με έδρα το Βέλγιο, προκειμένου να απορροφήσει τα Σωληνουργεία Κορίνθου Συμμετοχών και τα Ελληνικά Καλώδια Συμμετοχών, δημιουργώντας έναν νέο όμιλο με κύκλο εργασιών άνω των 700 εκατ. ευρώ.

Στόχος της νέας εταιρείας, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Δεκέμβριο, είναι η εισαγωγή της τόσο στο ελληνικό Χρηματιστήριο όσο και στο Euronext στο Βέλγιο. Οι εκτιμήσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα μιλούν για έργα ύψους 1,5 έως 2 δισ. ευρώ σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Στην ουσία, θα συγχωνευθεί η Cenergy με τις εισηγμένες στο ελληνικό Χρηματιστήριο εταιρείες Σωληνουργεία Κορίνθου Συμμετοχών και Ελληνικά Καλώδια Συμμετοχών. Τα εργοστάσια θα παραμείνουν στην Ελλάδα, όπως τονίστηκε σε εκδήλωση παρουσίασης της νέας εταιρείας συμμετοχών, ενώ στο Βέλγιο μεταφέρεται μόνο η έδρα για χρηματοοικονομικούς λόγους.

Στόχος της κίνησης είναι να δημιουργηθεί ένας μεγαλύτερος οικονομικά οργανισμός, πιο ανταγωνιστικός, με μεγαλύτερη διεθνή έκθεση, ευκολότερη πρόσβαση σε χρηματοδότηση και αυξημένες προοπτικές ανάληψης μεγαλύτερων έργων.

Ετσι το νέο σχήμα θα έχει καλύτερη πρόσβαση στη διεκδίκηση νέων έργων, όσο και να αξιοποιήσει καλύτερα τις παραγωγικές επενδύσεις που πραγματοποίησαν οι δυο όμιλοι τα τελευταία χρόνια.

Η εταιρεία Σωληνουργεία Κορίνθου συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους παραγωγούς σωλήνων χάλυβα για τον κλάδο πετρελαίου και αερίου, με εξαγωγές που αγγίζουν το 94% του τζίρου της. Οσο για τον όμιλο Ελληνικά Καλώδια, έχει παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες.

Γιώργος Φιντικάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024