Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τραμπ φώναξε τους δημοσιογράφους για να τους στήσει στον τοίχο

Ο Τραμπ φώναξε τους δημοσιογράφους για να τους στήσει στον τοίχο

«Ήταν σαν εκτελεστικό απόσπασμα»: Όταν ο Τραμπ κάλεσε στον Πύργο του στη Νέα Υόρκη αρχισυντάκτες και παρουσιαστές των μεγαλύτερων αμερικανικών τηλεοπτικών ΜΜΕ, οι καλεσμένοι πίστευαν πως ήταν συνάντηση επανα-γνωριμίας πριν την ανάληψη του Λευκού Οίκου. Πλανήθηκαν οικτρά, σύμφωνα με συγκλίνουσες αναφορές για το κλίμα που επικράτησε, επειδή ο νεοεκλεγείς πρόεδρος επικεντρώθηκε στο να εξαπολύει βέλη και επιθέσεις στον καθένα με τη σειρά.

«Ήταν σαν εκτελεστικό απόσπασμα»: Όταν ο Τραμπ κάλεσε στον Πύργο του στη Νέα Υόρκη αρχισυντάκτες και παρουσιαστές των μεγαλύτερων αμερικανικών τηλεοπτικών ΜΜΕ, οι καλεσμένοι πίστευαν πως ήταν συνάντηση επανα-γνωριμίας πριν την ανάληψη του Λευκού Οίκου.

Πλανήθηκαν οικτρά, σύμφωνα με συγκλίνουσες αναφορές για το κλίμα που επικράτησε, επειδή ο νεοεκλεγείς πρόεδρος επικεντρώθηκε στο να εξαπολύει βέλη και επιθέσεις στον καθένα με τη σειρά.

Η συνάντηση έγινε πριν ο Τραμπ πάει στα κεντρικά της εφημερίδας New York Times, την οποία είχε ξεχωρίσει από τα έντυπα ως την πιο εχθρική απέναντί του. Παραδόξως -ή, ακριβώς εξαιτίας του πώς χειρίστηκαν την συνάντηση οι αρχισυντάκτες των NYT- η συνάντηση στην εφημερίδα κύλησε σε κλίμα «περίπου σεβασμού».

Δεν ήταν τέτοιο η ατμόσφαιρα στη συνάντηση που είχε προηγηθεί στον Πύργο Τραμπ με περίπου 20 στελέχη και παρουσιαστές του CBS, NBC, CNN, Fox και ABC.

Όταν οι δημοσιογράφοι βγήκαν, μετέφεραν το κλίμα στο New Yorker και την New York Post: «Η συμπεριφορά του Τραμπ ήταν εντελώς απαράδεκτη και εξοργιστική» είπε ένας από τους συμμετέχοντες στον New Yorker.

Σύμφωνα με την New York Post, πρώτος στόχος έγινε το CNN. «Σας μισώ εσάς σε αυτό το κανάλι, ο καθένας στο CNN είναι ψεύτης και εσύ προσωπικά θα έπρεπε να ντρέπεσαι» είπε στον επικεφαλής του CNN Τζεφ Ζούκερ.

Ο Τραμπ επανέλαβε πολλές φορές την λέξη «ψεύτες»: «Βρισκόμαστε σε μία αίθουσα γεμάτη με ψεύτης, με απατεώνες, με ΜΜΕ που είναι ανειλικρινή και τα παρουσιάζουν όλα λάθος» είπε ο Τραμπ σύμφωνα με άλλον συμμετέχοντα.

Σε άλλο σημείο, σύμφωνα με τρίτη αναφορά που επικαλείται ο New Yorker, επιτέθηκε σε μία ρεπόρτερ του NBC (πιθανολογείται πως επρόκειτο για την Κέιτ Τουρ) επειδή σε θέμα της για αυτόν «δεν χρησιμοποιήσε ωραιότερες φωτογραφίες του».

Ο Τραμπ παραπονέθηκε επανειλημμένα για την παρουσίασή του, ενώ όταν του επισημάνθηκε από τους παριστάμενους το ζήτημα διασποράς ψευδών ειδήσεων στο Διαδίκτυο (τα λεγόμενα fake news, που βρήκαν ιδιαίτερο έδαφος στο δικό του στρατόπεδο προεκλογικά), o Τραμπ απάντησε πως «τα κανάλια είναι ένοχα για ψεύτικες ειδήσεις».

Δίνοντας στον New Yοrker το συμπέρασμά του από τη συνάντηση, ένας από τους συμμετέχοντες υποστηρίζει πως όποιος πιστεύει ότι ο Τραμπ έχει γίνει πιο ψύχραιμος μετά την εκλογή του κάνει λάθος: «Είναι ο ίδιος ψωνισμένος νταής που ήταν και κατά τη διάρκεια της εκστρατείας» εξήγησε.

Σύμφωνα πάντως με την επικεφαλής σύμβουλό του, Κέλιαν Κόνγουεϊ, η συνάντηση ήταν «εγκάρδια, ανυπόκριτη και ειλικρινής».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024