
Ερντογάν: «Άστοχο να συγκρίνεται» η βαρβαρότητα του Χίτλερ και του Ισραήλ
Σε συνέντευξή του σε ισραηλινό κανάλι, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως θα ήταν «άστοχο να αναρωτιέται κανείς αν ο Χίτλερ ή το Ισραήλ είναι πιο βάρβαρο» -σχόλια που πιθανώς να περιπλέξουν τη διαδικασία εξομάλυνσης σχέσεων μετά το Μαβί Μαρμαρά. Ο τούρκος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι «είναι αδύνατο να ξεχαστούν οι χιλιάδες νεκροί Παλαιστίνιοι» το καλοκαίρι του 2014 στη Γάζα.
Σε συνέντευξή του σε ισραηλινό κανάλι, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως θα ήταν «άστοχο να αναρωτιέται κανείς αν ο Χίτλερ ή το Ισραήλ είναι πιο βάρβαρο» -σχόλια που πιθανώς να περιπλέξουν τη διαδικασία εξομάλυνσης σχέσεων μετά το Μαβί Μαρμαρά.
Ο τούρκος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι «είναι αδύνατο να ξεχαστούν οι χιλιάδες νεκροί Παλαιστίνιοι» το καλοκαίρι του 2014 στη Γάζα.
Η συνέντευξη δόθηκε στο ισραηλινό Channel 2 και, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορειό Ειδήσεων, ο Ερντογάν δήλωσε μεν ότι «αντιλαμβάνεται καλά» το βάρος που έχει η αναφορά του Χίτλερ σε σχέση με το Ισραήλ, αλλά δεν την απέφυγε.
«Δεν εγκρίνω ούτε αυτό που έκανε ο Χίτλερ ούτε αυτό που κάνει το Ισραήλ» είπε. «Όταν πρόκειται για τόσους νεκρούς, είναι άστοχο να αναρωτιέται κανείς ποιος είναι πιο βάρβαρος» συνέχισε. «Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις εκατοντάδες, τις χιλιάδες νεκρών όταν χτύπησαν τη Γάζα το 2014», προσέθεσε.
Όσον αφορά το ζήτημα του Μαβί Μαρμαρά ανέφερε, παρά το κλίμα εξομάλυνσης στις διμερείς σχέσεις, πως «είναι κατασκευασμένη ψεύδη» η θέση πως οι ισραηλινοί κομάντο που είχαν κάνει την έφοδο στο πλοίο θέλησαν να αποφύγουν τη σύγκρουση. «Έχουμε όλα τα ντοκουμέντα, δέκα αδελφοί μας τάφηκαν ως μάρτυρες» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φουλ… επίθεση του Ρομέρο στον Νέβιλ: «Όταν αποσυρθώ, ελπίζω να μην είμαι τόσο ηλίθιος όσο αυτός»
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιμέτωποι με διώξεις Σκρέκας, Μπουκώρος, Σενετάκης και Παπακώστα – Να υποβαθμίσει το θέμα επιχειρεί το Μαξίμου
- «Σ’ αγαπώ έντονα» – Η Ζακλίν Λαμπά ήταν ερωτευμένη με τη Φρίντα Κάλο και παντρεμένη με τον Αντρέ Μπρετόν
- Τέταρτη σύλληψη για τη δολοφονική επίθεση στην Βάγια Νέστορα
- Αγγλία – Αργεντινή: Οι παίκτες της Αλμπισελέστε βρήκαν το παγούρι του Πικφορντ με τις σημειώσεις για τα πέναλτι (vid)
- Παχυσαρκία: Σε 15 ημέρες η λύση για τα φάρμακα, λέει η κυβέρνηση