Παρατείνεται η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου με το «βραχιολάκι»
Την παράταση του μέτρου πιλοτικής εφαρμογής της ηλεκτρονικής επιτήρησης κρατούμενων (βραχιολάκι) κατά 18 μήνες ακόμη, προβλέπει τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο - οδηγία της ΕΕ για την ίση μεταχείριση προσώπων κ.ά.
Την παράταση του μέτρου πιλοτικής εφαρμογής της ηλεκτρονικής επιτήρησης κρατούμενων (βραχιολάκι) κατά 18 μήνες ακόμη, προβλέπει τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο – οδηγία της ΕΕ για την ίση μεταχείριση προσώπων κ.ά.
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της διάταξης, επειδή μέχρι σήμερα το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης κατάδικων και υπόδικων εφαρμόστηκε σε πολύ μικρή έκταση, δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για την επέκταση της χρήσης του σε πανελλαδικό επίπεδο, κρίθηκε αναγκαία η παράταση της πιλοτικής περιόδου εφαρμογής για 18 ακόμη μήνες και συνολικά για το χρονικό διάστημα των 36 μηνών.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας