Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
5 + 1 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε αυτήν την εβδομάδα στην TV

5 + 1 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε αυτήν την εβδομάδα στην TV

Επιλογή: Τζένη Παπαγεωργίου Έξι ταινίες που αξίζει να δείτε μέχρι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου! Καλή τηλεθέαση… ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 21.50 Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ – ΕΡΤ2 Σκηνοθεσία: Μάρκο Μπελόκιο Παίζουν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Τόνι Σερβίλο, Άλμπα Ρορβάχερ, Μάγια Σάνσα, Φαμπρίτσιο Φάλκο, Πιέρ Τζόρτζιο Μπελόκιο, Τζιανμάρκο Τονάζι, Μισέλ Ριοντίνο. Διάρκεια: 106΄ Κοινωνικό δράμα, συμπαραγωγής Ιταλίας-Γαλλίας 2012. Πότε επιτρέπεται […]

Επιλογή: Τζένη Παπαγεωργίου

Έξι ταινίες που αξίζει να δείτε μέχρι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου! Καλή τηλεθέαση…

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

21.50 Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Μάρκο Μπελόκιο
Παίζουν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Τόνι Σερβίλο, Άλμπα Ρορβάχερ, Μάγια Σάνσα, Φαμπρίτσιο Φάλκο, Πιέρ Τζόρτζιο Μπελόκιο, Τζιανμάρκο Τονάζι, Μισέλ Ριοντίνο.
Διάρκεια: 106΄

Κοινωνικό δράμα, συμπαραγωγής Ιταλίας-Γαλλίας 2012.

Πότε επιτρέπεται να αφήσεις κάποιον να πεθάνει; Ποια είναι η σωστή απόφαση; Ο ιταλός σκηνοθέτης Μάρκο Μπελόκιο, μεταφέρει στην οθόνη μία εξαιρετικά ευαίσθητη ιστορία, που ξεσήκωσε έντονες πολιτικές και συνταγματικές αντιπαραθέσεις στη χώρα ου και αναζωπύρωσε τις συζητήσεις γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ρόλο της Εκκλησίας.
Πρόκειται για την υπόθεση της Ελουάνα Ενγκλάρο, μιας νεαρής κοπέλας, η οποία έπειτα από ένα αυτοκινητικό ατύχημα έπεσε σε κώμα το 1992. Ο πατέρας της κοπέλας για περισσότερο από μία δεκαετία ζητούσε την ευθανασία της κόρης του, η οποία έφυγε τελικά από τη ζωή το 2009. Το θέμα αυτό μετατράπηκε σε μείζον εθνικό ζήτημα με το δικαστικό σύστημα να βρίσκεται αντιμέτωπο απέναντι στην πληθωρική παρουσία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το Βατικανό να εναντιώνεται σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και τη κοινή γνώμη να διχάζεται βαθιά.
Στην ταινία παρακολουθούμε τις δραματικές τελευταίες 6 ημέρες από τη ζωή της Ελουάνα Ενγκλάρο, καθώς και ένα μωσαϊκό από αλληλένδετους χαρακτήρες, οι οποίοι αναζητούν το νόημα της ζωής και της ελπίδας.


01.45 Ο ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΣ – STAR
Σκηνοθεσία: Φράνσις Φορντ Κόπολα
Παίζουν: Ματ Ντίλον, Μίκι Ρουρκ, Νταϊάν Λέιν, Ντένις Χόπερ, Νταϊάνα Σκάρουιντ, Βίνσεντ Σπάνο, Νίκολας Κέιτζ, Κρίστοφερ Πεν, Τομ Γουέιτς, Σοφία Κόπολα

Η δεύτερη ταινία του Κόπολα μετά το Outsiders, την οποία ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει «ένα καλλιτεχνικό φιλμ για έφηβους». Γυρισμένη το 1983 φιλοξενεί ένα καστ πρωτοκλασάτων ήδη ή μετέπειτα ηθοποιών.

Βρισκόμαστε στη δεκαετία του ’50. Μια παρέα από ανήσυχους έφηβους κατοικεί σε μία αμερικάνικη μεγαλούπολη. Ο ήρωας τους είναι ο Ράστι Τζέιμς, ένας όμορφος μελαγχολικός νεαρός, ο οποίος ζει στη σκιά του μεγαλύτερου αδελφού του, του Μοτορσάικλ Μπου, ο οποίος επιστρέφει από την Καλιφόρνια για να διδάξει στον Ράστι Τζέιμς τις πικρές αλήθειες της ζωής. Οι άλλοι ήρωες της ταινίας είναι η υπολογίστρια φιλενάδα του Ράστι Τζέιμς και ο αλκοολικός πατέρας του…


ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


21.50 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ – ΕΡΤ2

Σκηνοθεσία: Τζ. Σ. Κάντορ
Παίζουν: Κέβιν Σπέισι, Ντέμι Μουρ, Στάνλεϊ Τούτσι, Πολ Μπέτανι, Τζέρεμι Άιρονς, Ζάκαρι Κουίντο, Σάιμον Μπέικερ, Μέρι ΜακΝτόνελ, Πεν Μπόντγκλεϊ
Διάρκεια: 99΄

Δράμα με στοιχεία θρίλερ, παραγωγής ΗΠΑ, 2011

Είκοσι τέσσερις δραματικές ώρες σ’ έναν αμερικανικό επενδυτικό κολοσσό στις αρχές της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, το 2008. Ένας νέος οικονομικός αναλυτής, υπάλληλος μιας αμερικανικής εταιρείας επενδύσεων, ανακαλύπτει ένα λάθος σε μια θεμελιώδη εξίσωση του συστήματος, οι επιπτώσεις του οποίου απειλούν με κατάρρευση όχι μόνο την εταιρεία αλλά και ολόκληρο το οικονομικό σύστημα του δυτικού κόσμου. Τα ανώτερα στελέχη της εταιρείας συνέρχονται με σκοπό να λάβουν αποφάσεις με οικονομικό αλλά και ηθικό αντίκτυπο στις ζωές τους…

Εμπνευσμένη από την ιστορία της Lehman Brothers, μια επίκαιρη ταινία μ’ ένα καστ εξαιρετικών ηθοποιών, υποψήφια μεταξύ άλλων για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, καθώς και για Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου.



24:00 ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ – MEGA

Σκηνοθεσία: Μάικ Νίκολς
Παίζουν:
Τζούλια Ρόμπερτς, Τζουντ Λο, Νάταλι Πόρτμαν, Κλάιβ ‘Οουεν
Διάρκεια: 104 λεπτά

Αμερικανική παραγωγή του 2005

Η ‘Αλις και ο Νταν, η ‘Αννα και ο Λάρι. Δυο ζευγάρια νέων ανθρώπων σε υπαρξιακή κρίση, που προσπαθούν να λύσουν όχι μόνο τα προβλήματα στο δεσμό τους, αλλά και τα προβλήματα καθενός με τον εαυτό του. Η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο περίπλοκη και η φιλία μεταξύ τους θα κινδυνέψει, όταν η γυναίκα του ενός ζευγαριού δημιουργήσει ερωτική σχέση με τον άντρα του άλλου ζευγαριού. Αγάπη, πάθος, μοναξιά και εγκλήματα καρδιάς.

Η ταινία ήταν υποψήφια για ‘Οσκαρ Β ανδρικού και Β γυναικείου ρόλου (Κλάιβ ‘Οουεν και Νάταλι Πόρτμαν), ενώ είχε κερδίσει τα αντίστοιχα βραβεία στις Χρυσές Σφαίρες.



24:00 Ο ΕΠΙΦΑΝΗΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ – ΕΡΤ2

Σκηνοθεσία: Ματιέ Ντελαπόρτ
Παίζουν:
Ματιέ Κασοβίτς, Μαρί-Ζοζέ Κροζ, Ερίκ Καραβακά, Ντιέγκο Λε Μαρτρέ, Φιλίπ Ντικλός, Λουντοβίκ Μπερτιγιό, Σίομπαν Φίνεραν
Διάρκεια: 118΄

Ψυχολογικό θρίλερ, συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου 2014.

Ο Σεμπαστιάν Νικολά, ένας άχρωμος και άοσμος 42άρης υπάλληλος μεσιτικού γραφείου, πάντα ονειρευόταν ότι είναι κάποιος άλλος. Αλλά δεν έχει καθόλου φαντασία, γι’ αυτό αντιγράφει συμπεριφορές και πρόσωπα άλλων. Ο Νικολά παρατηρεί σχολαστικά τους ανθρώπους που συναντά και στη συνέχεια τους μιμείται. Προσπαθεί έτσι να ζει μέσα από τις ζωές τους. Όμως, κάποια ταξίδια είναι απρόοπτα και δεν έχουν δρόμο επιστροφής.
Ρεσιτάλ αλλαγής ρόλων και προσωπείων από τον Ματιέ Κασοβίτς, σ’ ένα εξαιρετικό ατμοσφαιρικό θρίλερ με έντονο σασπένς.


03:15 ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ- ΣΚΑΪ
Σκηνοθεσία: Ρίτσρντ Λινκλέιτερ
Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Ζιλί Ντελπί, Ξένια Καλογεροπούλου, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, Πάνος Κορώνης, Αριά Λαμπέντ
Έτος Παραγωγής: 2013

Οι χαρισματικοί Όθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί επιστρέφουν στους ρόλους των Τζέσι και Σελίν, και μοιράζονται μαζί μας το τρίτο μέρος μιας ξεχωριστής ιστορίας αγάπης, γυρισμένο στο αγέρωχο και ανεπιτήδευτο τοπίο της Μάνης. Μετά τη Βιέννη (Πριν το Ξημέρωμα) και το Παρίσι (Πριν το Ηλιοβασίλεμα), η κάμερα του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ περιπλανιέται παρέα με τους πρωταγωνιστές από το σπίτι του αείμνηστου περιηγητή συγγραφέα Patrick Leigh Fermor στην Καρδαμύλη, μέχρι την Πύλο και την Κορώνη. Σε αυτή τη γραφική διαδρομή, με φόντο την καλοκαιρινή Ελλάδα, μας αποκαλύπτεται με αφοπλιστική αμεσότητα τι επιφυλάσσει η ζωή για το ιδιαίτερο αυτό ζευγάρι…

entertainment.in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024