
Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν δεκάδες υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 36 εργαζόμενους στο υπουργείο Οικονομικών με την κατηγορία ότι σχετίζονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Οι Αρχές κατηγορούν τους συλληφθέντες ότι είχαν σχέσεις με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί υπεύθυνο για την απόπειρα πραξικοπήματος.
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 36 εργαζόμενους στο υπουργείο Οικονομικών με την κατηγορία ότι σχετίζονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Οι Αρχές κατηγορούν τους συλληφθέντες ότι είχαν σχέσεις με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί υπεύθυνο για την απόπειρα πραξικοπήματος.
Οι τουρκικές αρχές κήρυξαν τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τα μέσα Ιουλίου.
Χιλιάδες στρατιωτικοί, αξιωματούχοι και στελέχη της αντιπολίτευσης συνελήφθησαν ή απολύθηκαν στις εκκαθαρίσεις που ακολούθησαν.
Το τελευταίο διάστημα η Τουρκία έχει κατ΄επανάληψη ζητήσει από τις ΗΠΑ την έκδοση του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Sputnik
- «Απλώς γ@@@θείτε» – Ο Ρόμπερτ Σμιθ των The Cure για το halftime show του Μουντιάλ 2026 και τον Ινφαντίνο
- Καιρός: Για «θερμό επεισόδιο με χαρακτηριστικά καύσωνα» προειδοποιεί ο Κολυδάς – Πού και πότε θα δούμε τις υψηλότερες θερμοκρασίες
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Αλιβέρι Ευβοίας – Ήχησε το 112, στη μάχη πέντε εναέρια
- Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Γουάλας και Φρανσίσκο και η περίπτωση Καμπάτσο
- Ισπανία: Αποκαρδιωτική καταστροφή – Φωτιά βόρεια της Μαδρίτης έχει κάψει 120.000 στρέμματα
- Πώς η Κίνα θα γυρίσει το παιχνίδι στην οικονομία της
