
Ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων ζητά η τρόικα
Ψηλά στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα έχει μπει το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων από τις τράπεζες, με τους δανειστές -κυρίως το ΔΝΤ- να πιέζουν για την υιοθέτηση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών, προκειμένου να ξεπεραστούν οι σφοδρές αντιδράσεις από τους πολίτες.
Ψηλά στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα έχει μπει το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων από τις τράπεζες, με τους δανειστές -κυρίως το ΔΝΤ- να πιέζουν για την υιοθέτηση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών, προκειμένου να ξεπεραστούν οι σφοδρές αντιδράσεις από τους πολίτες.
Σύμφωνα με τη Realnews, το σχέδιο για τους e-πλειστηριασμούς έχει μπει δυναμικά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης.
Η υλοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα στηρίζεται στην δημιουργία μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας -ενδεχομένως στα πρότυπα αυτών του ΤΑΙΠΕΔ ή του «Τειρεσία»- στην οποία ο συμβολαιογράφος που θα ορίζει η τράπεζα θα ανεβάζει το προς πλειστηρίαση ακίνητο.
Το μόνο που απαιτείται η μία νέα διάταξη στον Κώδικα Δικονομίας.
Δεν έχει ξεκαθαρίσει το ποιος (Δημόσιο ή τράπεζες) θα «τρέξει» την ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι δανειστές όμως επιμένουν ότι πρέπει να είναι οι τράπεζες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αν Χάθαγουεϊ: Τι αποκαλύπτει για την τρίτη εγκυμοσύνη της
- Αμαλιάδα: Ξυλοκόπησαν 42χρονο πατέρα επειδή τους έκανε παρατήρηση για τις κόντρες με μηχανές
- Ντε Λα Φουέντε: «Αντιμετωπίσαμε μία από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο, αλλά αυτοί αντιμετώπισαν την καλύτερη ομάδα στον κόσμο»
- Μεσσηνία: 48χρονη Γαλλίδα τουρίστρια εντοπίστηκε νεκρή σε πισίνα ξενοδοχείου
- Προ των πυλών η λειτουργία του νέου ψηφιακού ΜΙΔΑ – Στο στόχαστρο τα αγροτικά ακίνητα, υψηλά πρόστιμα
- ΗΠΑ – Ιράν: Νέες συγκρούσεις και απειλές Τραμπ για πλήγματα σε κρίσιμες υποδομές αν δεν υπάρξει συμφωνία


