Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομπάμα και Πούτιν ίσως συναντηθούν στη Λίμα

Ομπάμα και Πούτιν ίσως συναντηθούν στη Λίμα

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενδέχεται να έχουν την τελευταία τους συνάντηση στη Λίμα του Περού, στο δείπνο εργασίας ή κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου APEC.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενδέχεται να έχουν την τελευταία τους συνάντηση στη Λίμα του Περού, στο δείπνο εργασίας ή κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC).

«Σε κάθε περίπτωση, θα βρίσκονται σε επαφή κατά τη διάρκεια της Συνόδου. Σήμερα θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν για λίγο στο δείπνο το βράδυ Και επίσης (υπάρχει αυτή η δυνατότητα) και σε ολόκληρη την αυριανή ημέρα» είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ -εκπρόσωπος του Κρεμλίνου- στους δημοσιογράφους.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πάντως ότι δεν είχε συμφωνηθεί εκ των προτέρων κάποια συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων.

Η ΑPEC είναι η τελευταία διεθνής Σύνοδος Κορυφής για τον Ομπάμα πριν από τη λήξη της θητείας του τον Ιανουάριο.

Ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί εντός της ημέρας με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, του οποίου η παρέμβαση στο Φόρουμ αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον.

Στην ατζέντα περιλαμβάνονται η ενίσχυση των κυρώσεων σε βάρος της Βορείου Κορέας και η πυρηνική απειλή που θέτει η χώρα αυτή.

Ο Ομπάμα θα μετάσχει επίσης σε συνεδρίαση μαζί με τις 11 άλλες χώρες της Συμφωνίας του Ειρηνικού (Trans-Pacific Partnership, TPP), της εμπορικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε το 2015 υπό την ώθηση της κυβέρνησης Ομπάμα, της οποίας ωστόσο η επικύρωση από την Ουάσινγκτον δείχνει αμφίβολη μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και της πολιτικής που πρεσβεύει υπέρ του προστατευτισμού.

Ο Τραμπ επανειλημμένα αποκάλεσε «απαίσια συμφωνία» την ΤΡΡ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας τονίζοντας ότι θα την ακυρώσει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024