Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την κινητικότητα στο Δημόσιο

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την κινητικότητα στο Δημόσιο

Κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κινητικότητα στο Δημόσιο, το οποίο ορίζει το καθεστώς των αποσπάσεων και των μετατάξεων των τακτικών πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων από μια δημόσια υπηρεσία σε άλλη. Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις.

Κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κινητικότητα στο Δημόσιο, το οποίο ορίζει το καθεστώς των αποσπάσεων και των μετατάξεων των τακτικών πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων από μια δημόσια υπηρεσία σε άλλη.

Όπως αναφέρει το Έθνος, το νομοσχέδιο αφορά όλους τους πολιτικούς διοικητικούς υπαλλήλους εφόσον έχουν συμπληρώσει διετία από το διορισμό τους με εξαίρεση τους υπαλλήλους όλων των κλάδων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ, πλην των διοικητικών, των υπάλληλων του ΕΚΑΒ και των δικαστικών υπαλλήλων.

Οι μετακινήσεις από τη μία δημόσια υπηρεσία σε άλλη διενεργούνται ως μετατάξεις και μόνο κατ’ εξαίρεση, όταν συντρέχουν σοβαρές υπηρεσιακές ανάγκες, παίρνει τη μορφή της απόσπασης. Η απόσπαση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα έτος, με μόνη δυνατότητα μίας και μόνο επιπλέον παράτασης. Επιταχύνεται ο χρόνος ολοκλήρωσης των μετακινήσεων και καθορίζεται χρονικό όριο έως και 4 μήνες για τις μετατάξεις και έως και 3 μήνες για τις αποσπάσεις.

Η καταγραφή των αναγκών των υπηρεσιών θα αποτυπώνεται σε μία ενιαία βάση δεδομένων, όπου θα εισάγονται οι προσφερόμενες θέσεις. Με βάση αυτή το πρόγραμμα κινητικότητας θα διεξάγεται τρεις φορές τον χρόνο ως εξής: Οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι, εφόσον διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα, καταθέτουν τις αιτήσεις τους, οι οποίες αξιολογούνται και κρίνονται από τριμελές όργανο της υπηρεσίας υποδοχής.

Πρόσβαση στην πλατφόρμα θα έχουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Τα κριτήρια πλήρωσης θέσης θα προσδιορίζονται από τον φορέα υποδοχής. Στην περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι από έναν υποψήφιο για τη θέση, θα μοριοδοτούνται με βάση τα τυπικά τους προσόντα (προϋπηρεσία, οικογενειακή κατάσταση, επιμόρφωση κ.λπ.).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024