Μ.Κάρνεϊ: Εάν διαφανεί σκληρό Brexit, τράπεζες θα αρχίσουν να φεύγουν
Οι τράπεζες με έδρα τη Βρετανία ίσως αρχίσουν να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους σε άλλες χώρες περίπου ενάμισι χρόνο πριν από την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, εάν διαφανεί ως πιθανό ένα «σκληρό Brexit», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ. Εάν η κυβέρνηση ξεκινήσει τη διαδικασία διαζυγίου τον Μάρτιο, όπως έχει δεσμευθεί, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι τράπεζες θα αρχίσουν να μεταφέρονται στα τέλη του 2017.
Οι τράπεζες με έδρα τη Βρετανία ίσως αρχίσουν να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους σε άλλες χώρες περίπου ενάμισι χρόνο πριν από την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, εάν διαφανεί ως πιθανό ένα «σκληρό Brexit», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ.
Εάν η κυβέρνηση ξεκινήσει τη διαδικασία διαζυγίου τον Μάρτιο, όπως έχει δεσμευθεί, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι τράπεζες θα αρχίσουν να μεταφέρονται στα τέλη του 2017.
Ο Κάρνεϊ δήλωσε σε βουλευτές ότι οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρίες εκπονούν σχέδια έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση που η Βρετανία χάσει μεγάλο μέρος της πρόσβασής της στην ενιαία αγορά της ΕΕ, αλλά είπε ότι θα είναι πρόωρο να λάβουν τώρα τις τελικές αποφάσεις για το τι θα σημάνει το Brexit.
«Εάν ο χρόνος για την έξοδο υπολογίζεται σε 18 μήνες ή λιγότερο και ο βαθμός της εξόδου θεωρείται σημαντικός, τότε μια σειρά από αυτές τις εταιρίες θα λάβουν αποφάσεις, αυτή είναι η καλύτερη πρόβλεψη που μπορώ να κάνω», δήλωσε ο Κάρνεϊ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Κλιματική κρίση: Θερινή ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα – Τα σπίτια μετατρέπονται σε θερμικές παγίδες
- «Άλεξ / Αλέξανδρος: Μια μικρή ιστορία για τη βία» με τον Πάνο Βλάχο στο ΙΜΚ
- Η κλιματική αλλαγή «σπρώxνει» τις ελαιοκαλλιέργειες της Μεσογείου στα βόρεια – Οι κερδισμένες χώρες- Τι θα συμβεί με την Ελλάδα
- «Αμερικανική εισβολή» στο Βιετνάμ προ των πυλών – Χιλιάδες οικογένειες εκδιώκονται λόγω Trump Resort
- Επανομή: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 69χρονου που αγνοείται μετά από ανατροπή σκάφους
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Σε ποιες περιοχές ο κίνδυνος για πυρκαγιά είναι πολύ υψηλός σήμερα
- Εννέα φράσεις που «φωνάζουν» χαμηλό EQ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442