Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Simpsons καταριούνται την ώρα και την στιγμή που προέβλεψαν Τραμπ

Οι Simpsons καταριούνται την ώρα και την στιγμή που προέβλεψαν Τραμπ

Την κατάρα της Κασσάνδρας γεύονται οι Simpsons με την έκβαση των αμερικανικών προεδρικών εκλογών: Είχαν φανταστεί από το 2000 τον Τραμπ πρόεδρο, τότε που στο μυαλό τους νοείτο απλά ως γκροτέσκο αστείο, όμως αν κρίνει κανείς από το επεισόδιο που προβλήθηκε μετά την κάλπη της 8ης Νοεμβρίου, τώρα καταριούνται την ώρα και την στιγμή που το σκέφτηκαν...

Την κατάρα της Κασσάνδρας γεύονται οι Simpsons με την έκβαση των αμερικανικών προεδρικών εκλογών: Είχαν φανταστεί από το 2000 τον Τραμπ πρόεδρο, τότε που στο μυαλό τους νοείτο απλά ως γκροτέσκο αστείο, όμως αν κρίνει κανείς από το επεισόδιο που προβλήθηκε μετά την κάλπη της 8ης Νοεμβρίου, τώρα καταριούνται την ώρα και την στιγμή που το σκέφτηκαν…

Οι τίτλοι αρχής κάθε επεισοδίου είναι σε γενικές γραμμές οι ίδιοι, αλλά στο ξεκίνημα αλλάζει κάθε φορά το κείμενο της τιμωρίας που γράφει ο Μπαρτ στον πίνακα του σχολείου.

Το κείμενο που έγραφε ο Μπαρτ στο επεισόδιο της 13ης Νοεμβρίου ήταν: «Being right sucks» (κάτι μεταξύ «είναι απαίσιο να έχεις δίκιο» ή, σε ακόμη πιο ελεύθερη μετάφραση, «να το βράσω που πέσαμε μέσα»).

To πρώτο επεισόδιο στο οποίο οι Simpsons έκαναν αναφορά σε πρόεδρο Τραμπ, φυσικά ως σουρεαλιστικό αστείο, ήταν το 2000 (στο Bart to the Future, προβολή 19 Μαρτίου 2000). Εκεί, η Λίζα είχε γίνει σε ένα φανταστικό μέλλον πρόεδρος και έλεγε πως κληρονόμησε χάος από τον προκάτοχό της, Τραμπ (σε εκείνο το επεισόδιο δεν εμφανιζόταν ο Τραμπ).

Αρκετά αργότερα, και αφού ο Τραμπ είχε ξεκινήσει τη μάχη για το φετινό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, οι Simpsons είχαν φτιάξει ένα σύντομο κλιπάκι στο οποίο ο Χόμερ βρισκόταν σε μία Αμερική με πρόεδρο Τραμπ (προβολή 7 Ιουλίου 2015, το Trumptastic Voyage -το διαβόητο βίντεο με τις κυλιόμενες στον Πύργο Τραμπ, που κατά παρανόηση κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο ως δήθεν προγενεστέρο).

Στο τέλος, οι Simpsons έφτιαξαν ειδικό τρίλεπτο κλιπάκι για τη φετινή κάλπη, στην οποία εξέταζαν πώς θα ήταν ο Λευκός Οίκος αν κέρδιζε η Χίλαρι Κλίντον κι αν κέρδιζε ο Τραμπ, δείχνοντας σαφώς την προτίμησή τους. Την οποία επιβεβαίωσαν με τους τίτλους στο επεισόδιο μετά τις εκλογές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024