Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γραβάτα φόρεσε η γάτα του Ασάνζ για να υποδεχθεί τους ανακριτές

Γραβάτα φόρεσε η γάτα του Ασάνζ για να υποδεχθεί τους ανακριτές

Με επίσημο ένδυμα εμφανίστηκε η γάτα του Τζούλιαν Ασάνζ στους δημοσιογράφους που είχαν «κατασκηνώσει» έξω από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο καθώς οι Σουηδοί εισαγγελείς ανέκριναν τον ιδρυτή του WikiLeaks για τις κατηγορίες βιασμού. Η «γάτα της πρεσβείας» φόρεσε λευκό κολάρο πουκαμίσου και γραβάτα σε κόκκινο-λευκό ριγέ για την περίσταση και κοιτούσε από το παράθυρο ελαφρώς απορημένη τι κάνει όλος αυτός ο κόσμος έξω από το σπίτι της...

Με επίσημο ένδυμα εμφανίστηκε η γάτα του Τζούλιαν Ασάνζ στους δημοσιογράφους που είχαν «κατασκηνώσει» έξω από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο καθώς οι Σουηδοί εισαγγελείς ανέκριναν τον ιδρυτή του WikiLeaks για τις κατηγορίες βιασμού. Η «γάτα της πρεσβείας» φόρεσε λευκό κολάρο πουκαμίσου και γραβάτα σε κόκκινο-λευκό ριγέ για την περίσταση και κοιτούσε από το παράθυρο ελαφρώς απορημένη τι κάνει όλος αυτός ο κόσμος έξω από το σπίτι της…

Αρχικά η γάτα του Ασάνζ εμφανίστηκε στο παράθυρο της πρεσβείας με καθημερινή αμφίεση -δηλαδή το κολάρο της. Λίγο αργότερα όμως επανήλθε με κολάρο πουκαμίσου και γραβάτα για να κλέψει τα φλας των δημοσιογράφων που χάζευαν τη γάτα και εκείνη τους χάζευε με τη σειρά της.

Η γάτα, δώρο των παιδιών του Ασάνζ, διαθέτει τον δικό της λογαριασμό στο Twitter (@EmbassyCat) και την ακολουθούν πάνω από 23.000 χρήστες, ενώ μεταξύ εκείνων που ακολουθεί εκείνη είναι φυσικά ο θρυλικός Λάρι του Νο. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Αρκετοί υποστηρικτές του Ασάνζ είχαν συγκεντρωθεί επίσης έξω από την πρεσβεία του Ισημερινού.

Την ίδια ώρα, μέσα στο κτίριο της πρεσβείας, όπου έχει βρει καταφύγιο εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια ο Ασάνζ, η γενική εισαγγελέας της Σουηδίας Ίνγκριντ Ίσγκρεν ανέκρινε επί σχεδόν τέσσερις ώρες τον ιδρυτή του WikiLeaks.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ προκάλεσε την οργή των ΗΠΑ δημοσιεύοντας εκατοντάδες χιλιάδες διαβαθμισμένα αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα. Κατέφυγε στην πρεσβεία τον Αύγουστο 2012 για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία όπου κατηγορείται για βιασμό.

Ο ίδιος αρνήθηκε να μεταβεί στη Σουηδία για να ανακριθεί υπό το φόβο ότι εάν οι βρετανικές αρχές συμφωνούσαν να τον εκδώσουν στη Σουηδία, υπήρχε ο κίνδυνος η Στοκχόλμη να τον παραδώσει με τη σειρά της στην Ουάσινγκτον και να καταδικαστεί από την αμερικανική δικαιοσύνη σε πολυετή κάθειρξη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024