Συνελήφθη ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τουρκικής Cumhuriyet Ακίν Αταλάι, μόλις επέστρεψε στη χώρα από τη Γερμανία. Οι χειροπέδες στον Αταλάι ήρθαν μετά τη σύλληψη της διεύθυνσης της εφημερίδας, η οποία είχε προκαλέσει εκ νέου αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση -τις οποίες η Άγκυρα απέρριψε με περιφρονητικό τόνο.
Συνελήφθη ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τουρκικής Cumhuriyet Ακίν Αταλάι, μόλις επέστρεψε στη χώρα από τη Γερμανία.
Ο Αταλάι συνελήφθη μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.
Λίγες ημέρες πριν είχαν συλληφθεί ο διευθυντής και δώδεκα στελέχη και δημοσιογράφοι της Τζουμχουριέτ με την κατηγορία ότι υποστήριξαν το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου. Εννέα από αυτούς προφυλακίστηκαν.
Οι συλλήψεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο μιας έρευνας για «τρομοκρατικές δραστηριότητες» σε σχέση με το κίνημα του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν -κατηγορούμενου ως ενορχηστρωτή της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος- και με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), είχε διευκρινίσει τη Δευτέρα η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης.
Η υπόθεση είχε προστεθεί στο πογκρόμ που έχουν ξεκινήσει οι τουρκικές Αρχές μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ενώ η ανοικτή «κόντρα» συγκεκριμένα με την Cumhuriyet είχε ξεκινήσει έναν χρόνο πριν. Οι πρόσφατες συλλήψεις προκάλεσαν εκ νέου αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις οποίες απέρριψε με περιφρονητικό τόνο η Άγκυρα.
Το Art Project Space παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Μαΐου τη συλλεκτική έκδοση Πειρατές, με πρωτότυπα χαρακτικά του Νίκου Κυριακόπουλου. Εκεί όπου η τέχνη είναι τρόπος ζωής