Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «πάθος» των διαδηλωτών εξαίρει τώρα ο Τραμπ

Το «πάθος» των διαδηλωτών εξαίρει τώρα ο Τραμπ

Το «πάθος» των διαδηλωτών έπειτα από το νέο κύμα συγκεντρώσεων κατά της εκλογικής του νίκης εξήρε μέσω Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ μόλις λίγες ώρες αφότου τους κατηγορούσε ότι είναι «επαγγελματίες διαδηλωτές» που υποκινούνται από τα μέσα ενημέρωσης και αυτό που συμβαίνει είναι «πολύ άδικο»... Ο Τραμπ ενημέρωσε, επίσης μέσω Twitter, ότι έχει «φορτωμένη μέρα» στη Νέα Υόρκη προετοιμάζοντας τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Νέες διαδηλώσεις το Σαββατοκύριακο.

Το «πάθος» των διαδηλωτών έπειτα από το νέο κύμα συγκεντρώσεων κατά της εκλογικής του νίκης εξήρε μέσω Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ μόλις λίγες ώρες αφότου τους κατηγορούσε ότι είναι «επαγγελματίες διαδηλωτές» που υποκινούνται από τα μέσα ενημέρωσης και αυτό που συμβαίνει είναι «πολύ άδικο»…

«Μου αρέσει το γεγονός ότι οι μικρές ομάδες διαδηλωτών χθες το βράδυ επέδειξαν πάθος για την υπέροχη χώρα μας. Θα ενωθούμε όλοι μαζί και θα σταθούμε περήφανοι» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

Την Πέμπτη το βράδυ, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είχε αναρτήσει: «Μόλις ολοκλήρωσα μια πολύ ανοικτή και επιτυχημένη προεδρική εκλογική αναμέτρηση. Τώρα οι επαγγελματίες διαδηλωτές, τους οποίους υποκινούν τα μμε, διαδηλώνουν. Πολύ άδικο!».

Ο Τραμπ ενημέρωσε, επίσης μέσω Twitter, ότι προετοιμάζεται για μια «φορτωμένη ημέρα» στη Νέα Υόρκη, καθώς σκοπεύει να προχωρήσει σε «σημαντικές αποφάσεις» σχετικά με τα πρόσωπα που θα τον πλαισιώνουν και θα αναλάβουν μαζί την διακυβέρνηση της χώρας.

Υπό το σύνθημα «Not my President» χιλιάδες Αμερικανοί βγήκαν ξανά στους δρόμους οκτώ πόλεων στον απόηχο της ήττας της υποψηφίας του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Οι διαδηλωτές διατυπώνουν την ανησυχία τους ότι με τον Τραμπ στην εξουσία θα πληγούν τα πολιτικά δικαιώματα των Αμερικανών.

Οι επικριτές Τραμπ φοβούνται ότι η εμπρηστική ρητορική του κατά των μουσουλμάνων, των γυναικών και άλλων -σε συνδυασμό με την υποστήριξη που έχει από την Κου Κλουξ Κλαν και άλλες ακραίες ρατσιστικές ομάδες- θα μπορούσε να πυροδοτήσει τη μισαλλοδοξία, με θύματα τις μειονότητες.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, την Ουάσιγκτον, τη Βαλτιμόρη, τη Φιλαδέλφεια και τη Νέα Υόρκη, ενώ στις δυτικές ακτές πολίτες κατέκλυσαν τους δρόμους στο Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίνσκο και το Όκλαντ στην Καλιφόρνια. Στο Πόρτλαντ της πολιτείας του Όρεγκον σημειώθηκαν επεισόδια.

Η αστυνομία στο Πόρτλαντ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι προχώρησε στη σύλληψη 26 ανθρώπων, που πέταξαν αντικείμενα και κατέστρεψαν αυτοκίνητα, αφού έκανε χρήση σπρέι πιπεριού και πλαστικών σφαιρών προκειμένου να απωθήσει τους διαδηλωτές

Αφού ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να επικρατήσει έναντι της Χίλαρι Κλίντον, έδειξε να υιοθετεί έναν πιο συμφιλιωτικό τόνο κι υποσχέθηκε ότι θα είναι ο πρόεδρος όλων των Αμερικανών. Το επιτελείο τους είχε σπεύσει να απορρίψει την στήριξη που του είχε προσφέρει εφημερίδα που πρόσκειται στην Κου Κλουξ Κλαν πριν από τις εκλογές, λέγοντας τώρα ότι ο Τραμπ «καταδικάζει το μίσος σε οποιαδήποτε μορφή του».

Ωστόσο οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων, αλλά και η αστυνομία κατήγγειλαν αύξηση των περιστατικών επιθέσεων εναντίον των μειονοτικών ομάδων, σε ορισμένες περιπτώσεις από δράστες που διατείνονταν ότι ήταν υποστηρικτές του δισεκατομμυριούχου.

Νέες διαδηλώσεις αναμένονται το Σαββατοκύριακο. Στις κινητοποιήσεις της χθεσινής νύχτας, που ήταν μικρότερες σε εύρος, οι έφηβοι και οι νέοι πρωτοστάτησαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024