Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Bίαιη η δεύτερη νύχτα διαδηλώσεων κατά του Τραμπ

Bίαιη η δεύτερη νύχτα διαδηλώσεων κατά του Τραμπ

Συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα σε πόλεις των ΗΠΑ οι διαδηλώσεις νέων κυρίως κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ, η συμμετοχή όμως ήταν μικρότερη. Πάντως, στο Πόρτλαντ έγιναν σοβαρά επεισόδια και καταστροφές. Ο ίδιος ο Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι αυτό είναι άδικο, κατηγορώντας μερίδα των ΜΜΕ.

Συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα σε πόλεις των ΗΠΑ οι διαδηλώσεις νέων κυρίως κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ, η συμμετοχή όμως ήταν μικρότερη.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι «αυτό είναι άδικο», κατηγορώντας μάλιστα μερίδα των ΜΜΕ. Μίλησε μάλιστα για επαγγελματίες διαδηλωτές.

Διαβάστε επίσης:

Στην ανατολική ακτή, διαδηλώσεις έγιναν στην Ουάσιγκτον, τη Βαλτιμόρη, τη Φιλαδέλφεια, αλλά και τη Νέα Υόρκη. Στο Μανχάταν αρκετοί έφτασαν μέχρι τον Trump Tower για να βρουν υποστήριξη από περαστικούς και τουρίστες.

Υπήρξε όμως και ένας οδηγός, όπως μετέδωσε το Associated Press, που τους φώναξε: «Βουλώστε το και σεβαστείτε τη δημοκρατία».

Στη δυτική ακτή, αρκετοί βγηκαν στους δρόμους του Λος Άντζελες, του Σαν Φρανσίσκο και του Πόρτλαντ. Αρκετοί κρατούσαν και μεξικανικές σημαίες.

Στο Πόρτλαντ και στο Όκλαντ σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, καθώς ομάδα διαδηλωτών έσπασε αυτοκίνητα και βιτρίνες καταστημάτων. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις.

Το κύριο σύνθημα για μια ακόμα φορά ήταν «Νot my President». Η Αστυνομία ανέφερε ότι σχεδόν όλες οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές, ενώ έκλεισαν για λίγο κεντρικές αρτηρίες.

Ο Ρούντι Τζουλιάνι, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και θερμός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι οι διαδηλωτές είναι μια «παρέα κακομαθημένων κλαψιάρηδων».

«Εάν παρατηρήσεις τους πραγματικούς αριστερούς παλαβούς στα πανεπιστήμια, είναι οι καθηγητές, όχι οι φοιτητές» είπε ο Τζουλιάνι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. «Επομένως αυτοί είναι [οι διαδηλωτές], εκείνοι που επηρεάζονται περισσότερο από τους καθηγητές» είπε.

Ο Τζουλιάνι είπε ότι θα προτρέψει τον Τραμπ να ακούσει αυτές τις φωνές και να τους πει να κάνουν υπομονή για έναν χρόνο. «Ηρεμήστε, η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη όσο νομίζετε» σημείωσε ο πρώην δήμαρχος.

Νέες κινητοποιήσεις έχουν εξαγγελθεί και για το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με ανακοινώσεις που έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο. Σε μία εξ αυτών οι διαδηλωτές καλούνται να διαδηλώσουν στην Ουάσιγκτον, την ημέρα της Ορκωμοσίας, την 20ή Ιανουαρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024