Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η «μικρή Αφγανή» απελάθηκε και επέστρεψε στην Καμπούλ

Η «μικρή Αφγανή» απελάθηκε και επέστρεψε στην Καμπούλ

Απελάθηκε από το Πακιστάν και επέστρεψε στην Καμπούλ η Σαρμπάτ Γκούλα, η Αφγανή με τα πράσινα μάτια που έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εξώφυλλο του National Geographic πριν από 30 και πλέον χρόνια. Την Σαρμπάρ Γκούλα, υποδέχθηκε σε τελετή ο αφγανός πρόεδρος, λέγοντας πως θα της προσφερθεί διαμέρισμα -η ίδια δεν μίλησε κατά τη διάρκεια της τελετής.

Απελάθηκε από το Πακιστάν και επέστρεψε στην Καμπούλ η Σαρμπάτ Γκούλα, η Αφγανή με τα πράσινα μάτια που έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εξώφυλλο του National Geographic πριν από 30 και πλέον χρόνια.

Την Σαρμπάρ Γκούλα, υποδέχθηκε σε τελετή ο αφγανός πρόεδρος, λέγοντας πως θα της προσφερθεί διαμέρισμα -η ίδια δεν μίλησε κατά τη διάρκεια της τελετής.

Η Γκούλα είχε συλληφθεί στο Πακιστάν με την κατηγορία, όπως και χιλιάδες άλλοι Αφγανοί πρόσφυγες, κατοχής πλαστής πακιστανικής ταυτότητας.

Η υπόθεσή της Γκούλα έρχεται ενώ το Πακιστάν προσπαθεί να πιέσει ώστε περίπου 2,5 εκατομμύρια Αφγανοί που βρίσκονται στη χώρα, προσπαθώντας να βρουν καταφύγιο από την έκρυθμη κατάσταση στις περιοχές που δρουν οι Ταλιμπάν, να επιστρέψουν στο Αφγανιστάν.

Ο αφγανός πρόεδρος Ασράφ Γκάνι διοργάνωσε τελετή υποδοχής της Γκούλα κατά τον επαναπατρισμό της, στην οποία δήλωσε πως την «καλωσορίζει στην αγκαλιά της πατρίδας» και επανέλαβε πως «η χώρα μας δεν θα είναι ολόκληρη μέχρι να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγές μας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024