Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εισβολή του Ρουβίκωνα στο προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη

Στο αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη εισέβαλε το πρωί της Τρίτης ομάδα αναρχικών-μελών του Ρουβίκωνα και της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 15 άτομα ανέβηκαν στον έβδομο όροφο, όπου στεγάζεται το προξενείο, πέταξαν φυλλάδια και αποπειράθηκαν να ανοίξουν πανό. Επενέβη η Αστυνομία που διέκοψε την κινητοποίηση και προχώρησε σε έξι προσαγωγές. Κείμενο του Ρουβίκωνα στο Διαδίκτυο.

Στο αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Τσιμισκή, εισέβαλε το πρωί της Τρίτης ομάδα αναρχικών-μελών του Ρουβίκωνα και της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 11.30, περίπου 15 άτομα ανέβηκαν στον έβδομο όροφο του κτηρίου-εμπορικού κέντρου όπου στεγάζεται το προξενείο, πέταξαν φυλλάδια και άνοιξαν πανό. Επενέβη τότε η Αστυνομία που διέκοψε την κινητοποίηση και προχώρησε σε έξι προσαγωγές.

Σε σχετικό κείμενο που ανέβηκε σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου στο Διαδίκτυο, τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι με αυτον τον τρόπο «θέλουμε να συμμετάσχουμε από νωρίς στις κινητοποιήσεις ενάντια στην άφιξη του προέδρου των ΗΠΑ. Καλούμε όλους/ες να κατέβουν στον δρόμο τις μέρες της επίσκεψης Ομπάμα ενάντια στον πόλεμο, το κράτος, τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό».

Υπενθυμίζεται ότι και προ ημερών, με ανάλογη ανάρτησή του στο Διαδίκτυο, ο Ρουβίκωνας καλούσε σε διαμαρτυρία ενόψει της έλευσης του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024