
Την ανάγκη συμφωνίας για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους τονίζει ο Πάντοαν
Την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας ως προς την έκταση των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων μέτρων ρύθμισης του ελληνικού χρέους υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Πάντοαν.
Η Ιταλία, είπε, υποστηρίζει ότι πρέπει να βρεθεί ο σωστός χρονικός ορίζοντας εντός του οποίου η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει, χάρη στις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν και με βασικό γνώμονα την αποπληρωμή των χρεών της.
Την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας ως προς την έκταση των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων μέτρων ρύθμισης του ελληνικού χρέους υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων λίγο μετά τη λήξη του Ecofin στις Βρυξέλλες.
Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει «ένα σημαντικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα» που τώρα αξιολογείται.
Περιλαμβάνει, όπως είπε, μέτρα βραχυπρόθεσμου, μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου χαρακτήρα τα οποία θα πρέπει να συντονιστούν με τον ορθό τρόπο, που είναι και το βασικό ζητούμενο.
Η Ιταλία, κατέληξε ο κ. Πάντοαν, υποστηρίζει ότι πρέπει να βρεθεί ο σωστός χρονικός ορίζοντας εντός του οποίου η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει, χάρη στις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν και με βασικό γνώμονα την αποπληρωμή των χρεών της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιορδανία: Δύο Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί από πλήγμα του Ιράν σε βάση – Ένας αγνοείται
- Πώς η FIFA «κλειδώνει» την εμπορική χρήση του Μουντιάλ
- Ισχυρός καύσωνας προ των πυλών με θερμοκρασίες έως 42°C – Πότε θα δροσίσει
- Κόνιτσα: Επιχείρηση διάσωσης 53χρονης από το μονοπάτι Αώου
- Η στιγμή που 50χρονος βάζει φωτιά στην Άνοιξη Αττικής – Συνελήφθη για εμπρησμό από πρόθεση – Βίντεο ντοκουμέντο
- Σοκαριστική απόφαση Ισραήλ: Οι κροκόδειλοι του Νείλου θα εκτρέφονται για να χρησιμοποιηθούν σε φυλακές
