Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Αθωώνει» τώρα το FBI την Κλίντον για τα mail, αγανακτεί ο Τραμπ

«Αθωώνει» τώρα το FBI την Κλίντον για τα mail, αγανακτεί ο Τραμπ

Tην ύστατη στιγμή πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της Τρίτης, ο αρχηγός του FBI ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι, τελικά, τα νέα mail στην υπόθεση της Κλίντον που εντοπίστηκαν δεν προσφέρουν τίποτε νέο και δεν δίνουν λόγο να κινηθεί διαδικασία σε βάρος της -και η υπηρεσία φέρεται να έχει κλείσει, ξανά, το φάκελο. Στην αντεπίθεση περνά ο Ντόναλντ Τραμπ, που τώρα μιλά για «κατευθυνόμενο σύστημα» και δεσμεύεται πως η Κλίντον θα ξαναμπεί στο μικροσκόπιο και θα «λογοδοτήσει».

Tην ύστατη στιγμή πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της Τρίτης, ο αρχηγός του FBI ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι, τελικά, τα νέα mail στην υπόθεση της Κλίντον που εντοπίστηκαν δεν προσφέρουν τίποτε νέο και δεν δίνουν λόγο να κινηθεί διαδικασία σε βάρος της -και η υπηρεσία φέρεται να έχει κλείσει, ξανά, το φάκελο.

Στην αντεπίθεση περνά ο Ντόναλντ Τραμπ, που τώρα μιλά για «κατευθυνόμενο σύστημα» και δεσμεύεται πως η Κλίντον θα ξαναμπεί στο μικροσκόπιο και θα «λογοδοτήσει».

Aπαλλάσσοντας την Χίλαρι Κλίντον για την υπόθεση, ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ -που είχε ανακινήσει την υπόθεση, ρίχνοντας στο χάος την τελευταία εβδομάδα πριν την προεδρική κάλπη- ανακοίνωσε με επιστολή του στο Κογκρέσο πως «εξετάσαμε όλα τα μηνύματα από ή προς την Κλίντον όσο ήταν ΥΠΕΞ και, βάσει αυτής της εξέτασης, δεν αλλάζουμε τα συμπεράσματα στα οποία είχαμε καταλήξει τον Ιούλιο».

Τον Ιούλιο, το FBI είχε καταλήξει πως δεν συντρέχει λόγος να κινηθεί διαδικασία για την Κλίντον. Στη νέα επιστολή του προς το Κογκρέσο, ο Κόμεϊ δεν διευκρίνισε εάν η έρευνα έκλεισε, όμως πηγές από την έρευνα που επικαλείται το Reuters υποστηρίζουν πως (όπως επίσης άφησε να εννοηθεί η επιστολή Κόμεϊ) ο φάκελος έχει κλείσει.

Όπως αναφέρουν οι New York Times και η Washington Post επικαλούμενες επίσης στελέχη κοντά στην έρευνα, τα νέα μηνύματα που είχαν βρεθεί (κατά τη διάρκεια άσχετης έρευνας στον πρώην γερουσιαστή Άντονι Γουάινερ, εν διαστάσει συζύγου της στενής συνεργάτιδος της Κλίντον, Χούμα Αμπεντίν) ήταν είτε αντίγραφα mail που είχαν ήδη εξεταστεί είτε είχαν προσωπικό περιεχόμενο.

Η εκστρατεία της Κλίντον περιορίστηκε, διά του εκπροσώπου της Μπράιαν Φάλον, να δηλώσει την «ικανοποίηση που το θέμα έληξε», σημειώνοντας ωστόσο ότι «για την ιστορία, αυτά θα μπορούσαν να είχαν ήδη γινεί γνωστά πριν σταλεί η πρώτη επιστολή» του Κόμεϊ στο Κογκρέσο, η οποία και είχε ανακινήσει το θέμα.

Η ίδια η Κλίντον απέφυγε να αναφερθεί στο ζήτημα κατά τις προεκλογικές εμφανίσεις της σε Οχάιο και Νιου Χάμσαϊρ.

Μύδροι Τραμπ, «την προστατεύει το σάπιο σύστημα»

Ο Ντόναλτ Τραμπ, αντιθέτως, πέρασε στην αντεπίθεση, έχοντας ήδη πιάσει την τελευταία εβδομάδα το ζήτημα των mail ως ύστατη προσπάθεια να διασώσει την εκστρατεία του η οποία, μέχρι να επαναφέρει μία εβδομάδα πριν τα mail ο αρχηγός του FBI, φαινόταν να έχει πάρει την κατιούσα.

«Αυτήν την στιγμή, [την Κλίντον] την προστατεύει ένα σάπιο σύστημα, ένα εντελώς σάπιο σύστημα» είπε ο Τραμπ σε δική του προεκλογική εμφάνιση στο Στέρλινγκ Χάιτς, έξω από το Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν.

«Το λέω εδώ και καιρό αυτό» συνέχισε ο Τραμπ. «Η Κλίντον είναι ένοχη, το ξέρει, το ξέρει και το FBI, το ξέρει και ο λαός και τώρα είναι δουλειά του αμερικανικού λαού να απονείμει Δικαιοσύνη στην κάλπη της 8ης Νοεμβρίου» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος «προέβλεψε» επίσης ότι η έρευνα της Κλίντον θα συνεχιστεί και ότι τα «απλά στελέχη του FBI δεν θα αφήσουν την Κλίντον να διαφύγει».

«Σε βάρος της Κλίντον θα γίνουν έρευνες που θα κρατησουν καιρό, για τα εγκλήματά της σε βάρος της χώρας μας, του λαού μας και της Δημοκρατίας μας» είπε ο Τραμπ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024