Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Συνεδριάζει το ΤΧΣ για την Εθνική Τράπεζα

Στη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σήμερα, Δευτέρα, το μεσημέρι αναμένεται να κριθεί η έκβαση της διοικητικής κρίσης που επικρέμαται στην Εθνική Τράπεζα.

Στη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σήμερα, Δευτέρα, το μεσημέρι αναμένεται να κριθεί η έκβαση της διοικητικής κρίσης που επικρέμαται στην Εθνική Τράπεζα.

Οι πληροφορίες που μεταδίδει η Ναυτεμπορική, φέρουν το ΤΧΣ να εξετάζει τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης της Εθνικής.

Το μήνυμα, πάντως, της Τράπεζας της Ελλάδος είναι σαφές και υποδεικνύει την εξομάλυνση της κατάστασης για το καλό της τράπεζας και της ευστάθειας του συστήματος.

Το γενικό συμβούλιο του ΤΧΣ συνεδριάζει με την εισήγηση να προκληθεί η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης στην Εθνική με θέμα την άρση της εμπιστοσύνης στο διοικητικό συμβούλιο.

Το νέο ΔΣ της τράπεζας εξελέγη τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης με απόφαση που αγνοούσε την πρόταση του Ταμείου, το οποίο ελέγχει το 40% των μετοχών, για εκλογή του Δ. Τσιτσιράγκου στη θέση του προέδρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εάν προηγηθεί η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, δεν θα προχωρήσει το Ταμείο στην εισήγησή του για συνέλευση, σε μια εξέλιξη δηλαδή που θα παρέτεινε την κρίση στην τράπεζα.

Στις λύσεις που εξετάζονται στην κατεύθυνση εκτόνωσης της έντασης είναι μια πιθανή παραίτηση του Π. Θωμόπουλου, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιούσε το ΤΧΣ. Εύλογα και η παραίτηση της διοίκησης, πάντως, θα άνοιγε νέο θέμα για την Εθνική, τη στιγμή που το ζητούμενο είναι η ολοκλήρωση των αλλαγών στα τραπεζικά μάνατζμεντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024