
Μεγάλη πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων μετά τον ανασχηματισμό
Θετική η υποδοχή του νέου κυβερνητικού σχήματος από τις αγορές ομολόγων, όπως δείχνει η μεγάλη πτώση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σε όλες τις διάρκειες σήμερα, Δευτέρα. Το επενδυτικό κλίμα ενισχύεται μετά τον ανασχηματισμό και τις δηλώσεις του Αλ.Τσίπρα, για έγκαιρη ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης και έναρξη της συζήτησης για το χρέος, αναφέρει το Reuters. Η αναφορά Τσίπρα για ένταξη στο QE της ΕΚΤ στο α' τρίμηνο 2017 θεωρείται ότι συνέβαλε στις θετικές εξελίξεις στην αγορά ομολόγων.
Σημαντική πτώση σημείωσαν σήμερα, Δευτέρα, οι αποδόσεις των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, σε όλες τις διάρκειες, με το επενδυτικό κλίμα να ενισχύεται από τον κυβερνητικό ανασχηματισμό της Παρασκευής και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει το Reuters.
Η απόδοση των διετών ομολόγων υποχώρησε στο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ του 4,767%, σύμφωνα με στοιχεία του Tradeweb.
Η απόδοση των 10ετών ελληνικών τίτλων μειώθηκε 36 μονάδες βάσης (0,36 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 7,625%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο πέντε μηνών, ενώ οι αποδόσεις των πενταετών ομολόγων υποχώρησαν σχεδόν 40 μονάδες βάσης.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός δήλωσε στο νέο υπουργικό συμβούλιο ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί έγκαιρα, ώστε να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους.
«Ο κ. Τσίπρας χθες ανέφερε ότι τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου μπορεί να ενταχθούν στο πρόγραμμα QE (αγορών ομολόγων της ΕΚΤ) στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Αυτό μπορεί να τροφοδότησε τις εξελίξεις στις τιμές σήμερα και πιθανόν κάποιοι εγχώριοι επενδυτές πείσθηκαν», δήλωσε αναλυτής της ING.
Σήμερα, εξάλλου, μειώθηκαν και οι αποδόσεις των 10ετών πορτογαλικών ομολόγων κατά 9 μονάδες βάσης στο 3,21%, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού της πορτογαλικής σοσιαλιστικής κυβέρνησης για το 2017.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Το συγκινητικό αντίο πιλότου στην τελευταία του προσγείωση – «Δεν αλλάζω επάγγελμα αλλά τρόπο ζωής»
- Ο Φλορεντίνο παίρνει πάνω του τον Μουρίνιο
- Ολυμπία Κηρύκου: Νέες μαρτυρίες φωτίζουν την υπόθεση της εξαφάνισης της νεαρής γυναίκας 30 χρόνια μετά
- Papastavrou: Greece Ranks 3rd Globally in Solar Power Generation
- Ο Τραμπ λέει όχι σε «πρόωρο τέλος του πολέμου» – Έξι στους δέκα Αμερικανούς θεωρούν λάθος την επέμβαση στο Ιράν
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (2/5): Πού θα δείτε τα play outs της Super League και την δράση στην Ευρώπη

