
Απελευθερώθηκαν ένας καναδός και δύο ιταλοί όμηροι στη Λιβύη
Δύο Ιταλοί και ένας Καναδός που είχαν απαχθεί στις 19 Σεπτεμβρίου στη νότια Λιβύη αφέθηκαν ελεύθεροι τη νύχτα προς Σάββατο, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών στη Ρώμη. Ιταλία με ειδική πτήση, όπως ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση. Οι τρεις όμηροι έχουν ήδη μεταφερθεί με ειδική πτήση στην Ιταλία.
Δύο Ιταλοί και ένας Καναδός που είχαν απαχθεί στις 19 Σεπτεμβρίου στη νότια Λιβύη αφέθηκαν ελεύθεροι τη νύχτα και μεταφέρθηκαν στην Ιταλία με ειδική πτήση, όπως ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση.
Οι Ιταλοί Ντανίλο Καλονέγκο και Μπρούνο Κατσάτσε, και ο Καναδός Φρανκ Πότσια απελευθερώθηκαν «χάρη στην αποτελεσματική συνεργασία με τις τοπικές λιβυκές αρχές», ανέφερε η ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών.
Οι τρεις άνδρες είχαν πέσει θύματα απαγωγής στο Γκατ, στα σύνορα με την Αλγερία, κοντά σε εργοτάξιο στο οποίο εργάζονταν για λογαριασμό ιταλικής εταιρείας που είχε αναλάβει τη συντήρηση του αεροδρομίου της πόλης.
Παρά τη μείωση των δραστηριοτήτων τους λόγω του χάους των τελευταίων χρόνων, αρκετές ιταλικές εταιρείες διατηρούν δραστηριότητες στη Λιβύη -αν και δεν είναι ασυνήθιστα περιστατικά απαγωγών του προσωπικού τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Γιορτή σήμερα 5 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]
- Data centers: Η ΕΕ ευνοεί τους Big Tech εις βάρος του κλίματος
- Μήνυση σε Καρυστιανού από Φρονιμάκη, πρώην στέλεχος της Ελπίδας, για τα περί εκβιασμού της για το επίμαχο ακίνητο
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Η στιγμή της εκκένωσης του ιδρύματος «Άγιος Παντελεήμων» [βίντεο]
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει τον νέο «Πογκμπά»: Δίνει 70 εκατ. ευρώ για το 18χρονο wonderkid της Λιλ!


