Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θερμό χειροκρότημα στην πρεμιέρα του «Γαλαξία» του Α.Φωνιαδάκη

Θερμό χειροκρότημα στην πρεμιέρα του «Γαλαξία» του Α.Φωνιαδάκη

...

Με θερμό χειροκρότημα ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα του Γαλαξία του Αντώνη Φωνιαδάκη, στο Θέατρο Rex – Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016. Ο Γαλαξίας αποτελεί την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ένα μαγικό σύμπαν – ανάμεσα στο χορό και το θέατρο- δημιούργησε ο, διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ, Αντώνης Φωνιαδάκης στην σκηνή του Rex, θέτοντας ερωτήματα για την γέννηση του σύμπαντος και την δημιουργία «εκ του μηδενός», με συνοδοιπόρους τη μουσική των Ιάννη Ξενάκη, Γκυαίργκυ Λίγκετι και Ζυλιέν Ταρρίντ, αλλά και τα φιλοσοφικά, επιστημονικά και θεωρητικά κείμενα.

Οι τέσσερις χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ Μάγδα Κούκου – Φέρρα, Στέλιος Κατωπόδης, Μάικλ Ντούλαν και Θανάσης Σολωμός, οι δύο ηθοποιοί του Εθνικού Θεάτρου Λεονί Ξεροβάσιλα και Κωνσταντίνος Γεωργαλής, όπως επίσης οι τέσσερις χορευτές σύγχρονου χορού Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Μάρω Σταυρινού, Γιάννης Λάβνερ, Πιερ Μαζεντί, ανταποκρίθηκαν θεματικά στην εξαιρετικά απαιτητική χορογραφία του Αντώνη Φωνιαδάκη, αλλά και στην ιδιαίτερη ερμηνεία των κειμένων.

Η λιτή αλλά εντυπωσιακή σκηνογραφία και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη, καθώς και ο ηχητικός σχεδιασμός και οι προβολές του Ζυλιέν Ταρρίντ συνέβαλαν αποφασιστικά στην υποβλητική ατμόσφαιρα της παράστασης. Υπεύθυνη για την επιλογή των κειμένων και την δραματουργία της παράσταση ήταν η Έρι Κύργια.

Επόμενες παραστάσεις 4, 5, 6, 10, 11, 12, 13, 17, 18, 19, 20, 24, 25, 26, 27 Νοεμβρίου 2016 – Ώρα έναρξης 20.00 (Κυριακές στις 19.00)

entertainment.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024