Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παππάς: Δεν έχει πέσει ο νόμος, αυτόν θα εφαρμόσει το ΕΣΡ

Παππάς: Δεν έχει πέσει ο νόμος, αυτόν θα εφαρμόσει το ΕΣΡ

Επιμένει ο υπουργός Επικρατείας στη συνταγματικότητα του νόμου του, λέγοντας: «Δεν πέφτει ο νόμος Παππά, δεν έχει πέσει ο νόμος [...] Το ΕΣΡ θα εφαρμόσει αυτόν τον νόμο για την αδειοδότηση». Παράλληλα υποστηρίζει την ανάγκη ψήφισης του νόμου - γέφυρα για την αδειοδότηση των καναλιών, αλλά και τον αριθμό «4» των αδειοδοτήσεων. Ο κ. Παππάς αφήνει αιχμές κατά του ΣτΕ, ενώ εξαπολύει επίθεση κατά της ΝΔ, λέγοντας: «Δεν θα συγκυβερνήσει δια θεσμικού εκβιασμού». «Αμετανόητος ο υπουργός Επικρατείας» απαντά η ΝΔ.

Επιμένει ο υπουργός Επικρατείας στη συνταγματικότητα του νόμου του, λέγοντας: «Δεν πέφτει ο νόμος Παππά,δεν έχει πέσει ο νόμος […] Το ΕΣΡ θα εφαρμόσει αυτόν τον νόμο για την αδειοδότηση». Παράλληλα υποστηρίζει την ανάγκη ψήφισης του νόμου – γέφυρα για την αδειοδότηση των καναλιών, αλλά και τον αριθμό «4» των αδειοδοτήσεων. Ο κ. Παππάς αφήνει αιχμές κατά του ΣτΕ, ενώ εξαπολύει επίθεση κατά της ΝΔ, λέγοντας: «Δεν θα συγκυβερνήσει δια θεσμικού εκβιασμού».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, την Πέμπτη, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε: «Μένει ολόκληρος ο νόμος όπως είχε ψηφιστεί, η μόνη αλλαγή είναι ότι το «αιτιολογημένη γνώμη» του ΕΣΡ γίνεται «σύμφωνη»».

«Το ΕΣΡθα εφαρμόσει τον νόμο 4339για την αδειοδότηση… Τον νόμο 4339 τον ψήφισαν τα κόμματα της συμπολίτευσης και σε αρκετά άρθρα του τα κόμματα της αντιπολίτευσης, 9 από τα 16 άρθρα. Ψηφίζουμε νομό που η καρδιά του έχει ψηφιστεί και από κόμματα της αντιπολίτευσης, και εφαρμόσαμε το Σύνταγμα σε όλα τα στάδια» σημείωσε.

Όπως ανέφερε, μπήκε σε αυτή τη διαδικασίαπρόσκαιρο φρένο, αλλά οδήγησε πλέον όλα τα κόμματα σε θέσεις λογικής. «Τυπικά δεν έχει καταπέσει ο διαγωνισμός (για την αδειοδότηση), συζητάμε επί των φημών» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε δε, ότι παρά τις αντιδράσεις της ΝΔ η κυβέρνηση θα επιμείνει στον όρο«αναστολή» για το νόμο και δεν προτίθεται να τον αποσύρει.

Επιτέθηκε, δε, κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας: «Δεν θα συγκυβερνήσει δια θεσμικού εκβιασμού η ΝΔ… Θέλει να νομοθετήσει η αξιωματική αντιπολίτευση… Αν δεν βρεθεί λύση για το ΕΣΡ θα είναι ακραία έκφραση θεσμικού εκβιασμού από τη ΝΔ» και πρόσθεσε ότι «θα είναι τεράστιο το πολιτικό κόστος, αν μπλοκάρει τη συγκρότηση του ΕΣΡ».

Παράλληλα, άφησε αιχμές και για την απόφαση του ΣτΕ δηλώνοντας ότι «το ΣτΕ λειτούργησε στη συγκεκριμένη υπόθεσημε ταχύτητα διαστημική, αντίθετα με άλλες περιπτώσεις… Εμείς φτάσαμε μισό βήμα πριν την τελική αδειοδότηση και ρύθμιση, διχάστηκε ο νομικός κόσμος», ενώ επισήμανε το γεγονός ότι η ψηφοφορία στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ήταν οριακή.

ΝΔ: Αμετανόητος ο υπουργός Επικρατείας

«Ο υπουργός Επικρατείας παραμένει αμετανόητος παρά τις προσπάθειες συναινετικών λύσεων από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και όλη την Αντιπολίτευση.

»Αρνείται κατηγορηματικά να ακυρώσει το νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός.

»Εμμένει στον αντιδημοκρατικό σχεδιασμό που είχε για τον έλεγχο των τηλεοπτικών καναλιών.

»Η κοινή γνώμη έχει βγάλει τα συμπεράσματά της για τα ψέματα, την προκλητική αλαζονεία και τον αυταρχισμό που εκπέμπει πλέον αυτή η Κυβέρνηση» σημειώνει η ΝΔ.

«Πολιτικό ταξίδι» στο Καράκας

Ερωτηθείς για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα, απάντησε: «Έκανα πολιτικό ταξίδι και αναπτύξαμε ιδέες και δυνατότητες συνεργασίες […] Δεν το είπα για αστείο τα περί σούπερ μάρκετ.Τα κρατικά σούπερ μάρκετ στη Βενεζουέλα προμηθεύονταν προϊόντα με διακρατικές συμφωνίες».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, το ταξίδι έγινε 1,5 χρόνο πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και διοργανώθηκε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας. «Η Βενεζουέλα ήθελε ανάπτυξη σχέσεων με χώρες της Ευρώπης, ο κ. Σαμαράς δεν ήθελε, κακώς. Τώρα η Βενεζουέλα έχει προβλήματα, άλλα είναι η χώρα με τα μεγαλύτερα βεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου. Και Ισπανία, Κίνα και Ιταλία έχουν μεγάλες σχέσεις» ανέφερε.

Και για το θέμα αυτό ο Ν.Παππάς έστρεψε τα βέλη του κατά της ΝΔ για ανεπιτυχή προσπάθεια συμψηφισμών: «Οι βουλευτές της ΝΔτρέχανε πανικόβλητοιόταν ψηφίζαμε την απαγόρευση να έχουν εταιρείες στο εξωτερικό». Παράλληλα, παρέπεμψε εκ νέου στο σκάνδαλο της Siemens, που όπως είπε ο υπουργός, αποδείχθηκε ότι χρηματοδοτούνταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Παράλληλα, σημείωσε: «Έχω δει 100 – 150 επενδυτές, τι να κάνω δηλαδή, να κυνηγάω την κάθε σπέκουλα που εκτοξεύεται εναντίον μου; Ευχής έργον να είχαμε σχέσεις με την Βενεζουέλα με τη χώρα με τα μεγαλύτερα βεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου».

Σε ό,τι αφορά τον κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, ο κ. Παππάς περιορίστηκε να δηλώσει: «Ο κ. Αρτεμίου είναι αρμόδιοςνα αποκαλύψει ό,τι θέλειγια την επιχειρηματική του δραστηριότητα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024