Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Μετά τη σειρά ταινιών «Οι Πειρατές της Καραϊβικής», ο Τζόνι Ντεπ μπαίνει σε ένα ακόμα franchise: εκείνο των «Φανταστικών Ζώων», των ταινιών που εμπνέονται από τον μαγικό κόσμο του Χάρι Πότερ.

Ο Ντεπ κάνει στην ταινία «Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται» μία μικρή εμφάνιση, αλλά ο ρόλος του στην δεύτερη ταινία θα είναι πρωταγωνιστικός.

Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες φήμες θέλουν τον Ντεπ να ερμηνεύει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο σύμπαν του Χάρι Πότερ: εκείνον του μάγου Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ, ο οποίος υπήρξε φίλος με τον Άλμπους Ντάμπλντορ στα εφηβικά του χρόνια, στη συνέχεια στράφηκε προς τη σκοτεινή πλευρά, ενώ ηττήθηκε από τον διευθυντή του Χόγκουαρτς το 1945.

Η σειρά ταινιών εκτυλίσσεται 70 χρόνια πριν από τα γεγονότα στη σειρά βιβλίων Χάρι Πότερ και έχει ως ήρωα τον μαγοζωολόγο Νιούτ Σκάμαντερ (τον ερμηνεύει ο Έντι Ρεντμέιν). Στην πρώτη ταινία -σε σενάριο Ρόουλινγκ και σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γέιτς- ο Σκάμαντερ βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, όπου θα βρει συμμάχους, αλλά και εχθρούς.

Πρόσφατα, η Τζόαν Ρόουλινγκ αποκάλυψε ότι οι ταινίες «Φανταστικά Ζώα» θα είναι συνολικά πέντε.

Κάθε μία από τις ταινίες -ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της Warner Bros- αναμένεται να εκτυλίσσονται σε διαφορετικό μέρος του πλανήτη.

Έπειτα από αποτυχίες στο box office και τον αρνητικό θόρυβο που προκάλεσε το άσχημο διαζύγιό του από την ηθοποιό Άμπερ Χερντ, ο Ντεπ αναζητά μία μεγάλη επιτυχία, την οποία θα μπορούσε να του προσφέρει ο δημοφιλής κόσμος του Χάρι Πότερ.

Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ δεν επιβλέπει απλά το σενάριο, αλλά είναι η ίδια σεναριογράφος.

* Η ταινία «Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται» θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, σε διανομή Tanweer.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ