Google: Σοβαρό Κενό ασφαλείας στα Windows, παρά την ενημέρωση
Την ύπαρξη μιας κρίσιμης ευπάθειας στα Windows αποκαλύπτει η Google, για να προστατέψει τους χρήστες, καθώς η Microsoft δεν έσπευσε, από τις 21 Οκτωβρίου οπότε ενημερώθηκε, να το διορθώσει, καταγγέλλει ο γίγαντας του Διαδικτύου. Πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρή ευπάθεια, επειδή όπως γνωρίζουμε ήδη επιχειρείται η εκμετάλλευσή της από αγνώστους, σημειώνει η Google.
Πρόκειται για μια παράλειψη στον πυρήνα του λειτουργικού συστήματος που επιτρέπει την αλλαγή των δικαιωμάτων του χρήστη, και έτσι την παράκαμψη της ασφάλειας.
Ενεργοποιείται από την κλήση του συστήματος win32k.sys -NtSetWindowLongPtr() για τον index GWLP_ID κατά τον χειρισμό ενός παραθύρου που ορίζει την παράμετρο GWL_STYLE σε WS_CHILD, αναφέρει αναλυτικά η Google στο security.googleblog.com. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να εκτελεστεί κώδικας χωρίς την εξουσιοδότηση του διαχειριστή του συστήματος.
Όπως προσθέτει, ο Chrome στα Windows 10 αντιμετωπίζει την πρόκληση επιτυχώς, όχι όμως και άλλοι δημοφιλείς browsers.
Εκτός από το κενό ασφαλείας στα Windows, η Google ενημέρωσε και την Adobe για ένα ακόμα άγνωστο μέχρι τις 21 Οκτωβρίου πρόβλημα, αυτή τη φορά στο Flash. Η Adobe ωστόσο έσπευσε να το διορθώσει και έτσι οι χρήστες καλούνται να ενημερώσουν το λογισμικό και να συνδεθούν στο Ίντερνετ ώστε να ενημερωθεί κατάλληλα και ο browser της Google, Chrome.
tech.in.gr
- Τσουκαλάς κατά Μητσοτάκη: Παρουσιάζει τον εαυτό του ως Μεσσία που αν φύγει, θα χαθεί η χώρα
- Axios: Σύμβουλοι του Τραμπ φοβούνται ότι η Κίνα μπορεί να επιτεθεί στην Ταϊβάν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια
- Ακίνητα: Ανάπτυξη για τους δείκτες της οικονομίας, στεγαστική κρίση για τα νοικοκυριά
- LIVE: Ίντερ – Ελλάς Βερόνα
- Άγιοι Ανάργυροι: Τι λέει η μητέρα των τριών παιδιών που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες
- Serie A: Ήττα-σοκ της Γιουβέντους, πήρε το ντέρμπι της πρωτεύουσας και βλέπει… αστέρια η Ρόμα
- Χάος για το νέο Swatch – Ουρές και δακρυγόνα, έκλεισαν καταστήματα σε όλον τον κόσμο
- Ο Τζον Λένον είχε μιλήσει για τον θάνατο στην τελευταία του συνέντευξη, λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 17.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-minhmeme-774886792-19201370-315x220.jpg)



































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [17.05 – 23.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/POSTER-copy-22-315x220.jpg)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442