Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αστυνομικοί: Δεν θα γίνουμε βορά των ορέξεων ακραίων στοιχείων

Αστυνομικοί: Δεν θα γίνουμε βορά των ορέξεων ακραίων στοιχείων

Την αντίδραση των συνδικαλιστών αστυνομικών προκάλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Προσφυγικά της λ. Αλεξάνδρας, με απολογισμό και τρεις τραυματίες αστυνομικούς. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καλεί τους πολιτικούς φορείς να καταδικάσουν έκνομες ενέργειες που «έχουν σαν στόχο την κοινωνική ανωμαλία, την καλλιέργεια εντάσεων και τη δημιουργία νέων περιοχών που θα αποτελούν μελλοντικά ‘άβατα’». Καλεί και την επίσημη πολιτεία να βάλει φραγμό σε τέτοιου είδους πρακτικές με ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Αντιδράσεις και από άλλους αστυνομικούς.

Την αντίδραση των συνδικαλιστών αστυνομικών προκάλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν τη Δευτέρα γύρω από τον Άρειο Πάγο, με επίκεντρο τα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, με απολογισμό τρεις τραυματίες αστυνομικούς, δύο συλλήψεις, 13 προσαγωγές και φθορές σε κτίρια και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σημειώνεται ότι και την Τρίτη αντιεξουσιαστές ανέβηκαν σε ταράτσς προσφυγικών κτηρίων επί της λ. Αλεξάνδρας και εκσφενδόνιζαν για αρκετή ώρα αντικείμενα στους αστυνομικούς, στον προθάλαμο των δικαστηρίων επί της οδού Δέγλερη.

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καλεί τους πολιτικούς φορείς να καταδικάσουν τέτοιες έκνομες ενέργειες, «οι οποίες έχουν σαν στόχο την κοινωνική ανωμαλία, την καλλιέργεια εντάσεων και τη δημιουργία νέων περιοχών που θα αποτελούν μελλοντικά ‘άβατα’». Καλεί και την επίσημη πολιτεία να βάλει φραγμό σε τέτοιου είδους πρακτικές και με ουσιαστικές πρωτοβουλίες να προστατεύσει τις ζωές και τις περιουσίες των ελλήνων πολιτών.

«Για ακόμη μία φορά γίναμε μάρτυρες εγκληματικών ενεργειών από τους ‘γνωστούς’ κύκλους που έχουν σαν στόχο την έννομη τάξη, την κοινωνική ειρήνη, τις περιουσίες των πολιτών και τις ζωές των αστυνομικών. Μία συγκέντρωση-διαδήλωση στην περιοχή του Άρειου Πάγου ήταν η αιτία για να παρεισφρήσουν και να λύσουν τις διαφορές τους με τη βία τα άτομα των ‘άκρων’…

»Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι αστυνομικοί δεν είναι υποχρεωμένοι αλλά ούτε και ο ρόλος τους είναι να γίνονται βορά των ορέξεων όλων αυτών των ακραίων στοιχείων, τα οποία εκμεταλλεύονται την απουσία τις πολιτείας. Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζετε!» αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Με τη σειρά της, η Προοδευτική Ανεξάρτητη Συνεργασία Αστυνομικών (ΠΑΣΑ) υποστηρίζει ότι τα επεισόδια στα Προσφυγικά «αποδεικνύουν ότι οι κουκουλοφόροι όποτε και όπου θέλουν μπορούν να πετάνε πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και να καταστρέφουν τις περιουσίες των πολιτών…

»Αν τα επεισόδια αυτά είχαν συμβεί σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος, οι δράστες θα είχαν συλληφθεί από την αστυνομία και θα είχαν οδηγηθεί στην δικαιοσύνη. Τελικά τι πρέπει να γίνει για να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα το αυτονόητο;» αναρωτιέται η ΠΑΣΑ, που εκφράζει την αγανάκτησή της προς τους υπευθύνους των Μέτρων Τάξης, «των οποίων τα λάθη, τους καθιστούν εμμέσως υπεύθυνους για τον τραυματισμό των συναδέλφων» και ζητά «την παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων-ανεύθυνων».

Και η Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης θεωρεί ότι η «χρόνια αδυναμία του πολιτικού συστήματος να λάβει ξεκάθαρα, επίσημα και δημόσια μια απόφαση αναφορικά με το τι θέλει να κάνει τελικά με τους ‘γνωστούς αγνώστους’ δεν έχει προηγούμενο αναποφασιστικότητας. Μια αναποφασιστικότητα που ισοδυναμεί πλέον με συνέργεια στις πράξεις τους και στις συμπεριφορές τους.

»Η Ελληνική Αστυνομία είναι εδώ, παρούσα και έτοιμη να χειριστεί το όλο θέμα τελεσίδικα , για την προστασία της Ελληνικής κοινωνίας. Τι περιμένει; Ξεκάθαρες κατευθύνεις από τη διαχρονική Ελληνική Πολιτεία.

»Εάν κύριοι θέλετε επεισόδια με μολότοφ και πολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ ΜΑΤ και αναρχο-μπαχαλάκηδων για τα δελτία ειδήσεων, αν θέλετε κάθε τόσο καταστροφές της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, εάν θέλετε να γεμίσει η Αττική και όχι μόνο με άβατα, εάν θέλετε ‘ελεύθερες ζώνες’ διακίνησης ναρκωτικών, φυγόδικων, φυγόποινων και κάθε λογής εγκληματιών, εάν θέλετε σε μερικά χρόνια η Αττική να χωριστεί σε ζώνες υψηλής και χαμηλής εγκληματικότητας, να ξέρετε ότι εσείς θα έχετε την ευθύνη.

»Για την Ελληνική Αστυνομία είναι θέμα 24ωρου για την οριστική διευθέτηση όλης αυτής της κατάστασης, σε όλη την Ελλάδα. Καθίστε σε ένα τραπέζι και αποφασίστε τι θέλετε να γίνει με όλο αυτό το φαινόμενο πριν είναι αργά για την αναχαίτισή του.

»Όταν κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, όταν καταστρέφεται η δημόσια και ιδιωτική περιουσία, όταν διαταράσσεται η κοινωνική ομαλότητα, όταν δημιουργούνται εστίες παραβατικότητας και εγκληματικότητας, τότε, ναι, φταίει η δημόσια δύναμη, η Ελληνική Αστυνομία, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

»Όταν όμως όλα αυτά συμβαίνουν για χρόνια ξανά και ξανά, αμείωτα, αδιάσπαστα και κλιμακούμενα, τότε φταίτε εσείς που δεν καθορίζεται τη μορφή της τελικής διαχείρισης του φαινομένου» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024