Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: «Συνταγματική κρίση» εάν εκλεγεί πρόεδρος η Κλίντον

Τραμπ: «Συνταγματική κρίση» εάν εκλεγεί πρόεδρος η Κλίντον

Εν μέσω του σάλου που έχει πυροδοτήσει η επανέναρξη της έρευνας για τον φάκελο των email της Χίλαρι Κλίντον, ο «νεκραναστηθείς» Ντόναλντ Τραμπ διατείνεται ότι η εκλογή της στον Λευκό Οίκο θα βύθιζε τη χώρα σε «συνταγματική κρίση» καθώς διαβλέπει ότι η τέως επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα διωχθεί ποινικά για τη χρήση του ιδιωτικού διακομιστή. Ο Τραμπ «εξυμνεί» τον αρχηγό του FBI και θεωρεί ότι έχει βρεθεί ο βασικός όγκος των email της Κλίντον.

Εν μέσω του σάλου που έχει πυροδοτήσει η επανέναρξη της έρευνας για τον φάκελο των email της Χίλαρι Κλίντον, ο «νεκραναστηθείς» Ντόναλντ Τραμπ διατείνεται τώρα ότι η εκλογή της στον Λευκό Οίκο θα βύθιζε τη χώρα σε «συνταγματική κρίση» καθώς διαβλέπει ότι η τέως επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα διωχθεί για τη χρήση του ιδιωτικού διακομιστή.

Ο Τραμπ «εξυμνεί» τον αρχηγό του FBI και θεωρεί πως έχει βρεθεί ο βασικός όγκος των 33.000 διαγραμμένων email της Χίλαρι Κλίντον, τα οποία και υποστηρίζει πως θα μπορέσουν τώρα να ανακτηθούν.

«Η χώρα μας θα εξακολουθήσει να υποφέρει. [Η Κλίντον] είναι ακατάλληλη και δεν έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ. Η εκλογή της θα βύθιζε το κράτος και τη χώρα μας σε συνταγματική κρίση» δήλωσε Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στο Γκραν Ράπιντς του Μίσιγκαν.

«Αν εκλεγεί η Χίλαρι, θα αντιμετωπίσει μια παρατεταμένη ποινική έρευνα και πιθανότατα μια ποινική δίκη. Μια δίκη σε βάρος εν ενεργεία προέδρου» είπε ο Τραμπ, οκτώ ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

«Στο διάστημα αυτό ο Βλαντιμίρ Πούτιν, για τον οποίο μιλά άσχημα, και όλοι οι άλλοι ηγέτες θα γελάνε και θα διασκεδάζουν» συνέχισε.

«Πιθανότατα θα ξεκινήσει η διαδικασία. Και τίποτα δεν θα γίνει» είπε.

Ακόμη, προειδοποίησε ότι θα συνεχιστεί η μετεγκατάσταση των αυτοκινητοβιομηχανιών από το Μίσιγκαν σε άλλες χώρες.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε επί μακρόν στην απόφαση του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ να ενημερώσει την Παρασκευή το Κογκρέσο ότι εντοπίστηκαν νέα μηνύματα που ενδεχομένως να σχετίζονται με την έρευνα για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Κλίντον, η οποία όμως είχε τεθεί στο αρχείο από τον περασμένο Ιούλιο.

«Ο διευθυντής Κόμεϊ επέδειξε μεγάλο θάρρος» είπε, αν και τον Ιούλιο τον είχε επικρίνει δριμύτατα επειδή είχε αποφασίσει να μην συνεχίσει την έρευνά του σε βάρος της Κλίντον. «Πραγματικά διαφωνούσα μαζί του, δεν ήμουν υποστηρικτής του. Όμως ανέκτησε την τιμή του με αυτό που έκανε» προσέθεσε.

Τα νέα μηνύματα, που θα εξεταστούν για να καθοριστεί αν με αυτά μπορεί να τροποποιηθούν τα συμπεράσματα της αρχικής έρευνας, βρέθηκαν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της στενής συνεργάτιδα της Κλίντον, Χούμα Αμπντενίν, και του εν διαστάσει σήμερα συζύγου της Άντονι Ουίνερ.

Ο Ουίνερ ήταν υπό διερεύνηση για άλλη υπόθεση -μηνύματα ερωτικού περιεχομένου που έστελνε σε ανήλικη.

«Ευχαριστώ Χούμα, καλή δουλειά. Ευχαριστώ, Άντονι Ουίνερ» κατέληξε ο Τραμπ…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024