Παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας επιδιώκει ο Κυρ.Μητσοτάκης
Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο συναντάται αυτήν την ώρα μεσημέρι της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιώκει παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη σύγκρουση -όπως υποστηρίζει- εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας.
Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο συναντάται αυτήν την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν θα ήθελε να κάνει δηλώσεις πριν από τη συζήτηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο, λόγω της σοβαρότητας του θέματος.
Στο ίδιο κλίμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιορίστηκε να ευχαριστήσει τον πρόεδρο της ΝΔ για την ενημέρωση.
Τη συνάντηση ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιδιώκοντας παρέμβαση του
Προέδρου της Δημοκρατίας για τη σύγκρουση -όπως υποστηρίζει-
εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας.
Σύμφωνα με την ηγεσία της ΝΔ, οι δηλώσεις και οι χειρισμοί της κυβέρνησης μετά την απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Παππά διαμορφώνουν εικόνα σύγκρουσης μεταξύ των δύο εξουσιών – πυλώνων του πολιτεύματος.
Λόγω της θεσμικής φύσης του ζητήματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Παράλληλα, η ΝΔ πρόκειται να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την επαναφορά των αρμοδιοτήτων για τις τηλεοπτικές άδειες στο ΕΣΡ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμπ: «Ακύρωσα το δεύτερο κύμα επιθέσεων στη Βενεζουέλα» – Παραμένει ο αμερικανικός στόλος στην Καραϊβική
- Οι κερδισμένοι από τον νέο ΕΝΦΙΑ: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο
- Κόντρα Βινίσιους – Σιμεόνε και… παραλίγο χαμός στο Ατλέτικο – Ρεάλ (vid)
- Τελεσίγραφο του Λευκού Οίκου στο Smithsonian – Ή πλήρης συμμόρφωση ή κίνδυνος περικοπών
- Πώς μεταδίδεται η γρίπη – Το πείραμα με άρρωστους και υγιείς ενήλικες στον ίδιο χώρο
- Δένδιας: Δεν θα κάνουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ΔΕΚΟ του ’80 γιατί πλησιάζουν εκλογές

