Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απόφαση σταθμός: Άσυλο σε ιρανό ομοφυλόφιλο

Απόφαση σταθμός: Άσυλο σε ιρανό ομοφυλόφιλο

Η Yπηρεσία Ασύλου παραχώρησε άσυλο σε ιρανό ομοφυλόφιλο, αναγνωρίζοντας την ιδιότητα του πρόσφυγα, καθώς έκρινε ότι κινδυνεύει η ζωή του στη χώρα καταγωγής του.

Η Yπηρεσία Ασύλου παραχώρησε άσυλο σε ιρανό ομοφυλόφιλο, αναγνωρίζοντας την ιδιότητα του πρόσφυγα, καθώς έκρινε ότι κινδυνεύει η ζωή του στη χώρα καταγωγής του.

Η απόφαση θεωρείται σημαντική καθώς δημιουργεί προηγούμενο και εξέπληξε θετικά, δεδομένων των αργών διαδικασιών με τις οποίες κινούνται οι μηχανισμοί λήψης αποφάσεων της ελληνικής διοίκησης, αλλά και της πληθώρας των απορριπτικών αποφάσεων που αυτές εκδίδουν, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες των άλλων χωρών-μελών της ΕΕ.

Ο ιρανός πρόσφυγας είχε κρατηθεί σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής από τις αρχές Ιουλίου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, οπότε και αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή της αποφάσεως της Υπηρεσίας Ασύλου.

Την περασμένη Τετάρτη, του επιδόθηκε η απόφαση που φέρει ημερομηνία 15 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την οποία «προκύπτει ότι ο αιτών έχει βάσιμο φόβο δίωξης στο Ιράν λόγω συμμετοχής σε ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα και λόγω θρησκείας… Για τους λόγους αυτούς, τον αναγνωρίζουμε ως πρόσφυγα».

«Είναι σαν να ξαναγεννήθηκα. Επιτέλους νιώθω ελεύθερος πρώτη φορά στη ζωή μου. Τώρα μπορώ να ζήσω χωρίς φόβο, χωρίς να περιορίζομαι από τις απαγορεύσεις της θρησκείας που με καταδίωκε και με ήθελε νεκρό. Μια χώρα με έχει δεχτεί, μπορώ να ζήσω όπως το ονειρευόμουν» δήλωσε ο ίδιος στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024