Οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος, λένε οι κτηνοτρόφοι
Αντιδρώντας στις «δυσάρεστες εξελίξεις όσον αφορά την ονομασία της φέτας και τα προβλήματα στις πληρωμές με την εξισωτική των ετών 2013 και 2014, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) εκφράζει τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στη Λάρισα και προειδοποιεί ότι «οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος».
Αντιδρώντας στις «δυσάρεστες» εξελίξεις όσον αφορά την ονομασία
της φέτας και τα προβλήματα στις πληρωμές με την εξισωτική των ετών 2013
και 2014, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) εκφράζει τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στη Λάρισα.
«Οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος και αφού οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να προφυλάξουν τον εθνικό μας πλούτο, οφείλουμε να τον υπερασπιστούμε εμείς» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΚ Δημήτρης Καμπούρης.
Χαρακτηρίζοντας «ενδοτική» και «καταστροφική» τη στάση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την προστασία της φέτας ΠΟΠ στις οικονομικές, εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με Ν. Αφρική και Καναδά, η ΠΕΚ καλεί σε επαγρύπνηση τον κτηνοτροφικό κόσμο, με τον κ. Καμπούρη να επισημαίνει ότι «η φέτα δεν πουλιέται και δεν προστατεύεται με νόθες διεπαγγελματικές. Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα για δυναμικές κινητοποιήσεις».
Η ΠΕΚ συμφωνεί με τη σύσταση διεπαγγελματικών, αλλά με πλειοψηφία των κτηνοτρόφων -παραγωγών και «όχι των γαλακτοβιομήχανων που θα νομιμοποιήσουν τη νοθεία πάνω στο τραπέζι».
Η ΠΕΚ καλεί τώρα τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, «να υπερασπιστεί τη φέτα, αλλιώς να παραιτηθεί», ενώ ζητά νέα εξεταστική επιτροπή στη Βουλή για την «κακή» διαχείριση των βοσκοτόπων.
Παράλληλα, θέτει εκ νέου το αίτημά της για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εκλογές στο Περού: Υποψήφιος της ριζοσπαστικής Αριστεράς ο πιθανότερος αντίπαλος της Δεξιάς στον δεύτερο γύρο
- Σταχτοδέλφινο στο Αιγαίο: Η σπάνια εμφάνιση μεταξύ Χίου και Ικαρίας
- Φαραντούρης: Το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος σοβαρός πόλος για τη συσπείρωση των δημοκρατικών δυνάμεων
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας: Δράση με Ολυμπιακός – ΑΕΚ και Ρεάλ – Χάποελ
- Πρωτομαγιά: Ο διπλός συμβολισμός της – Από τη γιορτή της φύσης στους εργατικούς αγώνες
- Πώς θα γλιτώσετε τους πλειστηριασμούς – Τα σημεία κλειδιά
- Η Μέριλ Στριπ, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κι ένα «μυστικό»
- Ινφαντίνο: «Το Ιράν θα παίξει στο Μουντιάλ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442