Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ανάπλαση του «Παπαστράτου» θα αλλάξει το κέντρο του Πειραιά

Η ανάπλαση του «Παπαστράτου» θα αλλάξει το κέντρο του Πειραιά

Νέα πνοή θα αποκτήσει μια από τις πιο κεντρικές περιοχές του Πειραιά μέσω επένδυσης ύψους 100 εκατ. ευρώ. Οι πρώην εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος, στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, σχεδιάζεται να μετατραπούν σε κτήρια γραφείων, συνεδριακό κέντρο, μουσείο, πολυχώρο εκδηλώσεων, ξενοδοχείο και επιπλωμένες κατοικίες.

Νέα πνοή θα αποκτήσει μια από τις πιο κεντρικές περιοχές του Πειραιά μέσω επένδυσης ύψους 100 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand Real Estate έχει πάρει στην κατοχή της ακίνητα τα οποία στέγαζαν εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου και σχεδιάζει, σύμφωνα με το insider.gr, να αναπτύξει εκεί κτήρια γραφείων, συνεδριακό κέντρο, μουσείο, πολυχώρο εκδηλώσεων, ξενοδοχείο και επιπλωμένες κατοικίες.

Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές αναπτύξεις real estate των τελευταίων ετών, η οποία αφορά τα ακίνητα της Παπαστράτος που εκτείνονται σε τρία οικοδομικά τετράγωνα. Πιο συγκεκριμένα οι ιδιοκτησίες που απέκτησε η Dimand αφορούν το κεντρικό ακίνητο που διαθέτει οικόπεδο 6.900 τ.μ. με κτίσματα εμβαδού 30.000 τμ.

Το κτήριο «Βόμβα» επιφάνειας 4.000 τμ σε έκταση 5,5 στρεμμάτων που χρησιμοποιούταν ως αποθήκες και το «λιθογραφείο» σε έκτασης επίσης 5,5 στρεμμάτων.

H πρώτη φάση του έργου αφορά την μετατροπή των αποθηκών του ακινήτου «Βόμβα» σε κτήριο γραφείων επιφάνειας 10.500 τμ με 126 θέσεις στάθμευσης. Το συνολικό ύψος της επένδυσης θα φτάσει τα 14 εκατ. ευρώ και η ανακατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2017.

Από του χρόνου θα μπουν σε τροχιά υλοποίησης και οι υπόλοιπες φάσεις του έργου με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης την επόμενη τετραετία.

Σημαντικό ρόλο στην επένδυση θα διαδραματίσει η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Grivalia Properties.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024